Next Canberra!

Tiden bara flyger fram, den här veckan har varit fullspäckad utöver jobb har jag hunnit med studiebesök,
träning, middag hos Jerrod, en kväll med Linnea, högskole ansökan, myskväll med Daniella, jobbat extra, shopping och besökt diverse barer...det bästa av allt jag lever fortfarande i min dröm, vilket jag alltid komemr göra..sålänge jag följer min magkänsla. Var egentligen tänkt att jag skulle med jobbet till Yarra Valley i helgen för fest, men jag kände inte för det så jag hängde inte med..vilket jag är glad över, för jag har verkligen haft en kanon bra helg!!

Så om en timme åker jag till Canberra med fyra andra kollegor, vi ska jobba för mission australia i en vecka, istället för röda korset. Mission Australia är typ det samma, bara det att det gäller endast Australien, och dit kan alla vända sig oavsett problem, de hjälper alla, hur bra är det liksom:) Jag hoppas på en härlig vecka och att jag får lite medvind.

Har också denna veckan bestämt mig för vad jag vill göra i hösten, det blir Göteborg igen, kan faktiskt inte tänka mig att bo någon annanstans, särskillt inte nu när mina pinglor ska flytta ihop..fatta att vi äntligen kan se en annan dröm gå i uppfyllelse, helt otroligt, friends livet..skönt att jag bestämt mig, mycket lättare att åka här ifrån om jag vet vad jag ska göra då jag komemr hem. Så håll nu tummarna för mig, att jag kommer in på min spanska kurs, eller kommunikationoch media kurs!

Ni som skickat mail till mig får svar så snart min email fungerar igen, jag kan inte svara, det är något fel.

Här skiner solen för fullt och det är uppåt 25 grader, perfect!

Grattis i förskott pappa!


Challenging - Interesting - Learning

Mitt nya jobb har redan gett mig mycket erfarenhet och jag lar mig sa mycket.
For bara tva veckor sedan kande jag mig en aning radd och spand infor vad som komma skulle.
Nu sitter jag har och vet att jag kan bara jag vill, jag ar tydligen bra pa att salja! Go Sofie.

For var dag som gar blir jag ocksa allt mer saker pa att kommunikation, reklam och media ar vad jag vill
gora. Tank vad bra att jag tog chansen att testa pa det har, annars skulle jag ju aldrig vetat.
Jag lar mig att lyssna pa mig sjalv och ta kommando over mig sjalv, vilket samtidigt starker mig som person,
ahaaaaaaa:)

Min kara van fran Chicago, Liz, har varit hos mig hela veckan, bara onskade att hon kunde ha stannat langre.
Vi var nog allt de perfekta rumskompisarna for en vecka, allt flot pa sa latt och det ar sa skont att ha nagon
att prata med da man kommer hem fran jobbet. Jag vill aldrig bo sjalv, usch. Sarskillt nar nagon ar sa rolig som
Liz, flum nr 1.

Igar var bakfyllans dag, men det var det vart. Fick allt bra kontakter pa krogen i fredags.Ha.
Idag har jag och min kara syster Kylie varit pa marknaden, kopt frukt och gront, och nu vantar en lugn
sondag eftermiddag -skont. Ladda upp infor nasta vecka, och ikvall blir det middag med Jerrod:)

Solen skiner pa mig lite da och da, jag skulle saga att det varit en harlig vardag..men hey det ar ju snart vinter..

Life is not whats better than ..i agree!


Med-vind..!

Nu har det varit mycket ett tag, kanbörja med å berätta att jag fick jobbet som promoter för företaget jag
var på intervju för förra veckan..fick båda jobben jag sökte faktiskt, tjing, tjing!
MEN, som oftast kommer upp i efterhand så var inte det här jobbet som jag då sa ja till precis vad jag trodde det skulle vara. Face to Face marketing kan ju innebära olika saker förstår ni, det finns dörrknackning eller stå på gatan i stan eller vid olika events och promota. Så självklart var detta dörrknacknings-metoden..vilket jag insåg ganska kvickt, inte var min grej... Att jobba från 1pm-9pm..och sen inte vara hemma förens tio..nej tack, min magkänsla gillade det inte, och inte heller jag.. Så efter jag spenderat torsdagen och fredagen med detta kära företag sa jag då upp mig i måndags.. De kunde inte förstå varför, men det kunde jag..vilket i slutändan är det viktiga. Så summa sumarum, lyssna alltid på din magkänsla, oavsett hur mycket pengar du blir erbjuden!

Så vad gör man då när man återigen är arbetslös, jo ETT ta ett djupt andetag och ge dig själv en ordentlig kick i baken..för att sedan TVÅ gå igenom halva listan av jobb som finns att söka på alla möjliga jobbsajter du kan finna, men var dock 
noga med att inte söka vad som helst. För du måste alltid kunna stå upp för vad du söker och vill jobba med, finns
inte den viljan så syns det ganska snart även hos arbetsgivaren om du skulle få jobbet.
Så TRE hoppas på att du snart blir mottagare av åtminstone ett mejl från de följande arbetsgivarna du sökt hos. Vilket jag hade turen att få.

Var därför på två olika intervjuer igår, första för ett marknadsförings företag som jobabr för röda korset. En annorlunda "intervju" då jag fick följa med de allihpa ut på fältet och se hur det gå till. Sedan fick jag i uppdrag att göra olika saker, prata med folk osv..så de kunde se om jag var lämpad eller ej..vilket jag självklart var, prata med folk har aldrig varit min svaga sida:) Gick dit vid 9AM och vid 12 stod jag med ett nytt jobb, de gillade mig och jag gillade dem.

Gick hem och gjorde mig själv en fantastisk sallad, för att sedan springa iväg på nästa intervju..tänkte att det är lika bra eftersom jag redan fått ett jobb kan jag alltid se det som en erfarenhet. Då jag kom fram till byggnaden där de skulle hålla intervjun insåg jag att det var samma byggnad som det förra företaget(dörrknacknings företaget) var stationerad. Jag går in i byggnaden, eftersom det är flera företag i en och samma byggnad hoppas jag på att ingen från förra dörrknacknings-företaget kommer se mig. Intervjun vad väl inget märkvärdigt..kände mest att jag ville där ifrån, för den där byggnade gav mig en lustig känsla..så då jag väl var på väg därifrån var jag glad, nöjd och trött efter dagens håll igång..

Mötte upp Kylie i stan, åkte sedan hem till henne och Nathan, tog kort och lagade sedan mat tillsammans..elelr Kylie lagade en gudomlig rätt,jam jam, .. jag fick uppdraget att skära jordgubbar som jag köpt , 2 pkt för 2 dollar..Fynd fynd..hon är verkligen som en storasyster för mig och allid kul och gnabbas lite med Nath då han är hemma, hehe!

Så nu är jag precis hemkommen från min första rktitiga träningsdag med Zest marketing..och gud vad det känns bra då jag står där med min vita röda korset t-shirt. Känns inte bara som att jag kommer tjäna pengar utan också hjälpa världen!YES!

Tack för alla fina mejl, svarar så snart det är helg.

Ni ska veta att det blåser här just nu,storm utanför mitt fönster..whooo..

image138

Ett av gårdags kvällens mästerverk!!

Love love love.