......

...sitter nu här ännu en kväll framför datorn, mätt i magen och helt slut i kroppen..
det är konstigt det där fenomenet med rutiner i vardagen, börjar kännas lite som det nu.
I ungefär en månads tid har jag ändå svävat lite över marken och liksom inte tänkt så mycket.
men så helt plösligt kom jag ner på jorden och står nu här på snart båda benen och underar vad fan jag håller på med??...

Kan låta konsigt för många av er, men under dagen som gått har jag tänkt en del på hur det skulle vara om jag aldrig börjat på skolan. Kan vara för att detta har varit en av mina sämre dagar (dansmässigt sätt),  
  Trött på alla opedagogiska lärare men älskar mina nya vänner i klassen.
    Trött på att alltid vara på G och kämpa för att bli bättre för varje dag, men älskar känslan av att bli bättre.
      Trött på att jobba en massa utan att få så mycket pengar över, men älskar jobbet på det viset att man    träffar så mycket udda folk som jag aldrig träffat annars.
        Trött på att inte har tid över för saker jag vill göra just i stunden, men inser också att jag är rätt dålig på att utnyttja min lediga tid på bästa sätt..om det nu finns något som är det bästa??..
Helt enkelt kan man säga att jag börjat se den sämre sidan av mitt nya liv men lever förnuvarande på den ljusa sidan, kan låta lustigt..

Samtidigt som jag känner såhär med livet, är jag också i ett stadie i livet så jag bara vill vara för mig själv. Känner inte att jag behöver någon som står jämte mig varje sekund, men drömmer och längtar mycket till den dagen då jag har funnit mannen i  mitt liv (om man nu kan tro på det)..
Är inte på party humör alls lika ofta, uppskattar mer att sitta ner och umgås, dricka vin och bara njuta av andra människors erfarenheter. Utbyta erfarenheter med varandra och inte dricka sig full som en idot, vilket var och varannan gör varje helg i detta landet. Tror kanske att jag  har kommit till ett stadie i livet då jag mognat en aning, vilket både kan vara kul och tråkigt..beror ju helt på hur folk omkring beter sig och tänker om livet..:) Men där har jag faktiskt tur, har hittat en del nya vänner som täner lite som jag faktiskt.. fr en gångs skull, haha!!

Mitt motto i livet är, Hellre ångra det jag gjorde än det jag inte gjorde..
..ska bara försöka lära mig leva efter det också, hade jag gjort det just nu skulle jag befinna mig i Stockholm i helgen..vilket ag inte kommer att göra..hmm...

Nu har det iaf börjat bli lite hstigt väder här i Göteborg, vilket jag inte tackar nej till..så mysigt..
Jag som köpt mössor och allt..

Hjälp mig gärna med mina funderingar...bara tacksam..

Ta hand om ER!


Vilket lyckligt liv jag har!!

Nu sitter jag och Jonna äntligen här i min lilla lya och läser allas roliga bloggar. Skratta, flummar och snackar viktiga grejer om vart annat.. Har precis ätit en av mitt livs godaste måltider, klyftpotatis och kyckling med skinka och philladelphia..mumms slibbibabba..

Fick lite träning idag också, helt udnerbart skönt och kul är det. Speciellt då man inser att man utvecklas och blir starkare. Tror kanske aldrig att jag kommer blir någon känd dansare, men mitt mål med denna terminen är att bli så bra jag kan bli och har förutsättningar till. Älskar mitt liv som bara den just nu. Även om det är sena kvllar och tidiga mornar, mycket jobb och slit.. så känns det inte så hårt. Alla människor och händelser runt omkring får mig att lysa så mycket ändå!

Strax ska vi ut på nattfika, åh jag älskar fika! Speciellt nu när man står och serverar detta varje dag. Hoppas på äppelkka med vaniljsås,mmmm!

I´ll be back!!


Bilder från helgen..

båten, rio rio här var platsen där hela kvällen spenderades...

  tre glada tjejer erika, me, karla..    

  den här killen var grym på att dansa salsa, försökte lära mig det ena och andra steget..och det gick?? bättre, men sådär..övning ger färdighet.

   detta är två andra tjejer från min klass, marlene, caroline och jag då..



Detta är mitt hem..

<--- utsikt.... här bor jag-----> 

Nu vet ni ytterligare lite om min vardag och mitt liv.

Ta hand om er alla och dansa Danaza!!






Vad vore mäniskorutan dansen??

Idag är jag ledig, vilket är helt udenrbart skönt. Har dock en förmåga att inte vara så effektiv på mina lediga dagar och får oftast bara gjort hälften av vad jag hade tänkt göra..men ja, oftast så ordnar det sig ändå.
Har precis städat hela lägenheten vilket jag tyckte var duktigt, men varje gång jag städar slår det mig en sak. Att all de som har ett välstädat hem har egentligen ett bevis på att de inte har så mycket annat att ägna sin tid åt. Jag trivs med lite stök, även om jag äcklas av dammråttor..oj, nog om det.

Helgen har jag mestadels spenderat på jobbet, och det gick rätt hyfsat att jobba. Få se hur länge jag står ut bara.. I fredags hade jag en kanonbra dag, träningen var inspirerande och soft,vår ledare i modernt är helbra! På kvällen efter träningen bar det av till rio rio och salsan, kändes om jag befann mig i ett annat land hela kvällen. Människorna och dansen gör att man slappnar av på ett hel annat sätt än man gör med annan dans. Något alla borde testa!
Tjejerna som var med mig denna kvällen är helt underbara människor!

Bilder kommer i nästa inlägg, ska försöka få igång min kameraladdare först..

Tjo!


Vilken helg det blev i allafall:)

Helgen som passerade blev en aning annorlunda, men nu kan jag ändå se att jag sitter här och tittar på mitt nuvarande liv med en ganska nöjd min på läpparna! Kom hem från skolan för ca 1,5 timme sedan, efter lite stepp och balett hade jag en aning trötta ben.. så vad gör då inte så Sofie. JO! Hon sätter sig på fel buss och hamnar vid Östra SJukhuset, fattar inte att hon faktiskt tagit fel buss och går fram till chaffisen för att fråga vart hon ska hoppa av. Han svarar då att jag är en hållplats fel ifrån där jag kunde hoppa av .. så lilla Jag fick gå flera kilometer hem i mörka kvällen..men promenaden blev ändå rätt givande. Såg en massa mysiga hus på vägen, och insåg att ett sånt där litet hus vill jag aldrig ha.. Hem kom jag till slut och då blev det paj och våfflor som Lina hade gjort. ..

Gårdagen spenderades med först en välbehövlig sovmorgon och när jag vaknade insåg jag hur bakfull jag var, stapplade jag mig upp för att få i mig lite mat och vätska..förhållandevis alert ändå fö att inte kunna stå stabilt... 
..Tog mig till köket för att göra mig en ordentlig frukost, äggmacka med havregrynsgröt, det satt fint!
När jag satt där i köket insåg jag plötsligt vad jag gjort dagen innan..och det blev en kanon kul kväll..
Det är så skönt att göra saker impulsivt !Söndagen  kunde egentligen blivit pest, jobbade från tre till tio på kvällen..
men under dessa hemska jobbtimmar fick jag ett glatt sms av min underbara vän jonas som skrev att han var på besök i Göteborg för kvällen och frågade om jag ville komma på besök på hans personalfest. Ett gäng på 25 glada och goa typer som senare trodde att jag var ett ragg..haha.

Tvekade först någon gång, eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter klockan nio. Men då jag lyckades fixa ledigt istället så var det inget tvekande längre. Var så kul att träffas igen, var ju ett tag sedan.. Hans polare var hur sköna som helst. Jag omringades av alkohol, trevliga samtal, kockar, servitriser och härlig musik hela kvällen. Kände mig helt slut vid 2-tiden, så då bar det hem med den minsta taxichaufför jag någonsin sätt. Ett under att han bara nådde ner till pedalerna..haha!


Fick även besök av familjen under lördagen, det var mysigt. Vi åkte till Ikea för att köpa lite grejer som fattas i mitt lilla rum. På kvällen blev det Chalmersspexet och Joe Ferrellis..Mmmmså gott:)
Och i fredags var jag och dansvännerna ute och svirade på dansgolven i stan, blev uppraggade av några söta killar.. Men jag tröttnade rätt fort, de visade sig inte vara lika roliga eller intressanta som söta..Bläää..
Så jo det blev nog en rätt härlig helg ändå, trots jobb..

Pratade med Jonna idag, åhh vad jag saknar..
Saknar er alla, mina bästa vänner!

Till helgen ser det ut at bli intressanta tillstälningar, Rio Rio med lite salsa folk..Mmmm! Me like!

Tänker på er allt för ofta;)

Puss på er my loves.


Å så hej och hå..

Vilken dag! Men herreguuuuh så mycket den har gett mig. Redan när jag gick till jobbet i morse så kände jag att det låg något i luften. Till jobbet kom jag på sprudlande humör (något som händer rätt ofta nu för tiden)..och från jobbet gick jag på ännu bättre humör och med en känsla av kärlek och frihet i kroppen!
Vad som hände där emellan ska jag inte gå in på allt för tydligt. Men jag fick rensa ut allt som fanns inom mig och samtidigt umgås(jobba) med en riktigt härlig tjej..tänk vissa typer av männsikor som man aldrig trodde man skulle ha något gemensamt med, kan visa sig vara så motsatt och kul.

Tiden mellan jobbet och träning ägnade jag åt min nyinköpta bok, SJälvkänsla NU, riktigt givande läsning. En riktig Sofie bok, och hela tiden kommer jag på mig själv med saker. Till exempel en väldigt stor del av mig, att jag inte har haft så väldigt bra själkänsla, men däremot bra självförtroende..men det hjälper att bara vara medveten om det, så blir det bättre..

På väg till träningen fick jag ett oväntat men efterlängtat och underbart samtal från min soulmate i spanska landet Spanien. Trots att vi inte träffats på en eveighet, så känns det som att hon är två kvarter ifrån mig, för allt är precis som det brukar vara så vi pratar. Så härligt!

Träningen idag gick bättre än vad den tidigare gjort, tror att det beror på att jag har börjat smälta alla intryck nu och börjar utvecklas istället. Men jazzdans är något alldeles extra, jag får en riktigt kick på det. Tror att det är lite som en drog( även om jag själv aldrig testat droger, haha:)) Vår balettlärare visade sig vara väldigt rolig, proffsig och personlig..trots sin oerhört stränga men öppna mask..

Slutligen hamnade jag i köket här hemma (Åhhh det känns så bra att säga hemma, för jag känner mig verkligen hemma här) gjorde mig lite extra hot tortillas med kyckling och hade lite sällskap av min nya lägenhetskompis Lina, mycket trevlig och skojig flicka..

Tack för samtalet i söndags Andreas, det var väldigt uppskattat, oväntat och värmde oerhört!

Tänker på er alla!

Föressten min nya adress är..

Sofie Göransson
Västra Fjällvägen 12
433 60 Sävedalen
Sweden

så skcka gärna ett litet kort eller brev om ni har lust, jag blir mer än glad..och har du inte tid till gammal hederlig post så kan du ju alltid skicka mig ett oväntat mejl istället..uppskattas mycket:)
[email protected].

...och har du ännu mer tid och lust så RING på min lilla mobil, för det är enda sättet att nå mig på via telefon här. Nummer 070 87 56 057. Hoppas vi hörs då!

Nu vet du var jag finns och hur du ska nå mig, så vänta inte fööör länge med att höra av dig..Eller har du inget för dig, varför inte titta förbi!

Tack å hej för ikväll, nu var det slut för idag!


Waha? ahaaaa:)

Det finns stunder i livet som är jobbiga, då man bara vill krypa ner under täcket och gömma sig för omvärlden. Sen finns det även stunder som är oförglömliga och då man bara vill visa världen, Här är jag! Ser ni mig!?..hmm. Dessa stunder är tillfällen då man mår hur bra som helst inombords och går runt och småler hela tiden. Dessa tillfällen upplevde jag tidigare i sammanhang då jag gjort något särskillt. Tex åkt på en resa, varit ute med vännerna eller haft ett djupt samtal med någon. Men NU helt plötsligt känner jag detta lite varje dag, även om dagarna här är stressiga och psykiskt krävande så känner jag den där känslan av lycka inom mig! Visst är det härligt vad lite förnyelse kan göra:)

Nu förtiden ser mina dagar inte så värst intressanta ut, jag jobbar oftast från nio till tre, sedan börjar skolan vid halvfem. Träningen håller på till åtta tiden sedan är det hem som gäller för att få i sig lite mat innan man stupar i säng med ömma muskler och trötta ögon. På något konstigt vis har jag ändå varit relativt pigg denna veckan, trots besök på kvällarna och orythm i vardagen.

Jag är väldigt glad över att jag kände mig hemma så fort här, men det är nog rätt lätt att känna sig hemma här där jag nu bor..så fin utsikt och människorna runt omkring är helt undebara.
Dansen har gått hyfsat bra denna första veckan, och nu har jag cokså svart på vitt att jag är en klenis, haha. Blir nog att träna rätt mycket mage och armmuskler framöver. Vår balettlärare är en mardröm, men det är nog sådant man får ta. Alla människor här i världen kan ju inte vara underbara, synd bara att vi var tvugna att få just den som var värst....

För att känna lugn behöver man inte sitta på en lugn plats där tystnaden är som högst. Vissa av oss kan lika gärna känna lugn på tex en spårvagn påväg någonstans i myllret av människor..

Jag känner mig friiiii som en fågel!