Känslor i kombination med en hamburgare.

Mitt liv rullar på i en väldig fart och trots att varje dag känns väldigt lång går tiden väldigt fort, bra kombination. Igår var jag som vanligt ledig från jobbet men gick ändå upp hyfsat tidigt för att städa, plocka i ordning,öva på mina sånger och njuta av att inte ha brottom och känna mig effektiv. Vid tolvtiden när Felippa och Krille kom hem bar det av till Ikea, där jag bland annat inhandlade en ny golv lampa..kan inte förstå hur en sån fin lampa kunde kosta endast 100kr. Men det är väl något stackars barn som gjort den i något fattigt land, å jaa med den tanken i bakhuvudet känns det kanske inte lika bra och otroligt.

Igår kväll hade vi moderndans och det var en av de mest givande lektionerna på länge. Vi hade fått i uppgift att ta med oss en skiva med vår favoritlåt på, väl på plats fick vi veta vad själva uppgiften gällde. Vi skulle under en timme koreografera till låten vi valt utan att lyssna på musiken, vi fick alltså skapa rörelser som kändes passande till musiken vi hade i minnet. Det var en riktig utmaning (vilket jag älskar) och det bästa var att vi fick dansa hela lektionen och använda oss av våra egna känslor, tankar och rörelser.

Många som själva inte varit på en dansskola tror ofta att man endast gör massor med olika kombinationer dagarna i ända, men så är inte fallet. Det enda vi i min klass tränar på dagarna i ända är teknik, teknik, teknik och återigen teknik. Därför blir man väldigt glad och effektiv de gånger man får chansen att dansa ut och känna musiken. I löööööv it.

På grund av min och Karlas längtan efter en rejäl hamburgertallrik bar det efter träningen lite impusivt av till busshållplatsens närmaste pizzeria. Där vi i lugn och ro slog oss ner och till förätt serveras goda små pizzabrödsbitar, hungriga som vi var åt vi dessa med god aptit och när vi väl fick vår hamburgertallrik brast vi ut i skratt. Tallrikarna som låg framför oss bestod av hälften pommes och i hörnet låg en hamburgare och under denna hade de lagt sallad m dressig...men vart var hamburgerbrödet? Vi förstod ingenting, varför serverar man hamburgare mad alla tillhörande ingredienser men utan bröd..När vi frågade sa de att det inte ingick och eftersom vi inte orkade vänta på att de skulle baka eget hamburgerbröd blev det endast kött och pommes, en upplevelse i sig men inget jag vill ha igen..

Idag hände inget särskillt utanför mitt fönster förutom att det snöar för fullt.. Inte roligt.

Basikutita...

Redan gått en vardagsvecka sen i måndags, helt sjukt så fort tiden går. Veckan har varit som vanligt, förutom snö"stormen" som svep förbi. Ärligt talat tycker jag nog det är lite överdrivet det här med snöovädret, det var ju en snöfall som vilket som. Den enda förklaringen till varför Göteborgarna ser detta som en så stor grej är väl för att deras stadssystem är utrustat för ett sydeuropeiskt klimat. I veckan kollapsade hela lokaltrafiksystemet totalt, preis som varje år innan dess, kan inte förstå att man gör något åt saken då samma sak händer om och om igen. Nästan som att de tror att det inte blir någon snö för varje år, men hallå detta är Sverige, inte södra Spanien. Men som med allt annat kommer det alltid något bra ur det dåliga, precis som det kommer något dåligt ur det som är bra. I onsdags kväll när vi för en gångs skull slutade "tidigt" i skolan(kvart över åtta) skulle vi ta oss hem som vanligt, men denna gången hade vi som sagt ett snökaos emot oss. Inga spårvagnar gick som de skulle, vilket innebar att jag och Karla missade vår buss och fick åka runt framoch tillbaks i stan tills vi slutligen hamnade på en buss som kunde ta oss i närheten av vårt kära hem. Denna buss var dock inte fylld på vanligt svenskt vis med en person i var dubbelsäte. Nope, vi fick stå inpå varandra och hålla oss i bussdörren som precis gick att stänga, så full tmed folk var det. Det kändes så härligt och osveskt att stå där i allt kaos(en liten sak som ändå förde fram en del känslor och minnen), då samtalet snart fördes in på Latinamerika och deras kultur. Helt underbart att dela andras 
upplevelser och tankar. Kanske blir en resa till denna del av kontinenten snart...?

Igår var det möte på jobbet och jag fick ta del av Avis framtidsplaner och ideér, det var kul att få träffa och se en annan del av företaget än min dagliga burk. Därefter blev det ite spontant studentfest, vilket var ett mycket bra intiativ Ida. Valand är ett kanonBRA dansstäle, dit ska jag igen. Nästan ingen alkohol, men så mycket roigare jag hade... Måste bara skryta lite med att det var JAG ochIDA som startade dansgolvet. Ni vet hur det ser ut innan festen drar igång, alla står längs kanterna och kollar lite flörtigt på varandra, men efter att vi landat ensamma på dangolvet tog de tinte mer än 1 minut och det var helt överfullt. We go girl!

Oftast är det enda som krävs att någon tar första steget och bryter mönstret

Något annat jag lärde mig var
, Männsikor är aldrig vad du tror att de är.


Föressten har ni lekt ABC leken? Det har jag och det är något alla måste testa..bra sak att göra då man väntar på bussen tex  =)

På besök i välden där i-lands problem inte existerar.

Nu är jag tillbaks i storstan igen efter en helg i Ljungby anda. Fredagen spenderades med farmor och farfar, och lördagen med mormor och morfar.. Det blev en helg som var mer behövlig än vad jag trott, de har så mycket att ge de där "gamla". Varför jag skriver gamla inom parantes? Jo för de är egentligen inte gamla i mina ögon, skillnaden mellan de och mig är bortsett från lite rynkor att de hör sämre och glömmer saker lite då och då(men vem gör inte det).

På vägen ner i torsdags träffade jag en jätte söt kille med en skön inställning, därmed gick tågresan väldigt fort. Vi pratade om livet, vänner, familj, resor m.m.. kändes så skönt att äntligen komma en ny människa lite närmre inpå..varför vi sen inte bytte nummer är en annan fråga, men vem har sagt att man måste ha en fortsatt relation med alla man träffar och kommer överens med.. Nej allvarligt talat kändes det väldigt skönt att bara lämna våran konversation där den var och flyga vidare till nästa, som om ingenting hade hänt.

Resan blev lite försenad pågrund av diverse elstolpar som fick för sig att ramla ner på spåret utanför värnamo, men vem har sagt att det skulle vara krångligt att åka buss. Väl framme i Alvesta blev jag väl omhändertagen av Farmor och Farfar, därefter bar det snabbt hem till Ljungby där en underbart oförglömligtgod av godaste räkpaj med lax väntade (ibland önskade jag att jag också var mästerkock i köket, Go Grandma!).. 

På fredagen var det dags för farfars nya vapenskåp att hitta sig plats i (tro det eller ej) köket, ja vad gör man när man bor i lägenhet och inte har plats för allt i garderoben.. De var rätt charmiga då de försökte släpa in skåpet uppför trappan med sina arma muskler på fredags förmiddagen. Men efter att Sofie fått syn på denna skrattupplevelse tog hon fram sina kanon muskler och drog allt vad hon hade för att få in det 80kg tunga 
skåpet. Men jo, det gick bra och allt kom på plats, trots att farmor var lite orolig för att hennes receptlåda inte skulle få plats...haha=)

Ja, semlor blev det om vart annat både fredag, lördag och idag.. men guuu så gott. Börjar fundera på om jag är mat och godsaksmissbrukare...hm. På fredagen hann vi även med ett bastubad och "så ska det låta"..jag bara älskar det programmet. Lördagen blev också väldigt lugn och skön, lite shopping, god mat 
mat och melodifestivalen. Fint väder var det också denna dag, vilket gjorde att en lång promenad kändes som ett välkommen hem till våren..(men antagligen har jag fel efetrsom jag precis fått höra att snön kommer på besök i veckan,attans).

Idag har jag hunnit med ett besök på hemmaplan i SMålandsstenar, för att hälsa på min familj som precis var hemkommen från Sweiz.. är väldigt skönt och återse familjen lite då och då=)

Tågredan hem blev bättre än väntat med underbarmusik i öronen och drömmar och tankar som flödade iväg. Känns som mitt huvud är påväg att återupplevas.
När jag satt där på tåget kom jag på en ny  defenition på vad lycka kanske är..
"Lycka är då du kan se och träffa nya människor och känna glädje och förståelse med dem"

Känner mig mer taggad inför livet nu än innan jag åkte!

Måste bara uppmärksamma min älskade bästa vän Kina som nu har kommit in på sin utbildning i Paris,
du påminner och uppmantrar mig till att följa mina drömmar---> kolla in kina.blogg.se

Nu är det dags för lite uppackning och musictime!!!





What a...world!

Nu är det onsdag morgon och jag förvånas lika mycket varenda onsdag som jag stiger upp och inser att tiden går så fasligt fort. Träningsverken sitter som berg i  mina muskler, konstigt kan man ju tycka, men eftersom jag inte stretchar som jag borde. Det har blivit några sena kvällar denna veckan och i huvudet snurrar tankar om livet och mitt psykiska jag är allt för förvirrat. Men som med allt annat måste det går ner innan det kan gå uppåt  igen.


Har haft en rolig och givande helg, då Niclas har varit hos mig heeela helgen. Vi hann med en hel del och helgen svepte tyvärr förbi på ett kick. Ibland känner jag bara att jag vill stanna tiden, speciellt sådär på lördag eftermiddag, vilket jag tycker är den härligaste och goaste tiden på hela veckan. Denna lördag spenderades först med en lång sovmorgon och sedan en middag på babar(restaurangen där jag ska jobba i sommar)..sedan var det dags för min lilla överraskning som Nicke trodde skulle vara något i stil med dansuppträdande eller nåt, haha. Men guuuuh så fel han hade, Hockey och mera hockey  var det som stod på scheamat! Trots att Christer avslöjade min lilla överraskning för niclas redan vid middagen så blev allt väldigt bra.

Lördagen bjöd på vin och ännu mera vin(kanske lite föör mycket för lilla mig) men kul hade vi. Slutligen hamnade vi på bryggariet där Sofie dansade på bordet(oupps!), måste varit enupplevelse för de som tittade på. Efter någon timme där tröttnade vi på det trånga utrymmet och bedrgo oss sakta men säkert hemåt. Dagen efter var väl inget att hurra för, förutom att jag och Nicke fick tag i efterlängtad och välbehövlig musik. Däremot fick jag mig ett "wake up call" senare på kvällen vilket var välbehövligt. Vet  inte varför och det spelar ingen roll huvudsaken var att det hände..=)

Guuuh vad jag känner mig trevlig idag, whohooo..
Så ha en trevlig dag!


Det blir aldrig som man tänkt sig

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
och min längtan har fört mig hit
det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
en förtröstan långt bortom jorden
som har visat en liten bit
av den himmel jag aldrig nått
JAG vill KÄNNA att jag lever all den tid jag har
ska jag leva som jag vill
jag vill känna att jag LEVER
veta att jag räcker till

Jag har ALDRIG glömt vem jag var
jag har bara låtit det sova
kanske hade jag inget val
bara viljan av att finnas kvar
jag vill leva lycklig för att JAG ÄR JAG
kunna vara stark och FRI
se hur natten går mot dag
jag är här och mitt liv är bara MITT
Och den himmel jag trodde fanns
ska jag hitta där nånstans....

Jag vill känna att jag leeevt mitt liiiiiiiv

Jag trodde MEN jag hade så fel, jag ska sluta tro och visa hur det egentligen är...


(säkert många som inte förstår, men det kommer en dag då jag förklarar, tack Steff utan dig hade min kväll aldrig blivit en klarare bild)