Effektiv men slapp i ett och samma paket!

Att hålla koll på klockan är inte alltid lätt, speciellt inte när folk får för sig att vrida den ett varv bakåt eller framåt bara sådär helt plötsligt. Precis som för min vän Kina så kom det lite som en överraskning för mig att klockan skulle vridas tillbaka idag. Att den skulle vridas åt något håll visste jag, men jag fick för mig att det var framåt..men vid frukosten fick jag tips att tänka om vilket resulterade i en mycket effektiv dag. Jag har hunnit med två promenader i det soliga men kyliga vädret, en efter frukost och en efter middag. Samtidigt som jag under promenaderna fick  umgås både med min rumskompis och en granne till oss som visade sig vara  jätte trevlig. Jag har varit och handlat, fikat på Sävedalens glasscafé (vilket ni måste komma hit och testa någon gång,mumma) Utöver allt detta har jag även hunnit läsa lite i min nya bok, Djävulen bär prada, OCH haft besök av JohnBlund en stund. Allt detta och klockan är nu bara halvfem..helt sjukt så bra. Plus att jag just nu känner mig oerhört utvilad och glad. 

Under dagens upplevelser slog det mig att folk runt omkring mig måste undra vad jag är för lustig liten filur. Antingen så uppfattar folk mig väldigt upptagen av både mig själv och mina intressen eftersom jag har väldigt många sådana och tycker om att prata med folk om dem. Eller så tycker de att jag verkar virrig på grund av alla mina intressen och kanske undrar om jag inte kan bestämma mig. Men hur det än ligger till i folks tankar så kan jag berätta att jag är inte alls virrig, jag är bara väldigt intresserad av många saker. Men varför jag är så intresserad kan jag inte komma på, hmm. Ska nog ta mig en funderare på det där.

Hur som helst så är jag väldigt glad idag. Jag har lov från skolan hela nästa vecka vilket kommer göra susen, för min kropp behöver lite återhämtning nu. Ska ta vara på dessa få lediga eftermiddagarna som kommer nu, det blir mycket fika och mycket efterlängtat prat prat....

Söndagar är värdefulla!!

Tjolabandola!


Come on girly!

Ja det är vad jag har fått höra de sista månaderna i mitt hittills inte så värst långa liv. Varje träningspass är ett steg närmare målet att lära sig dansa. Jaaaha, kanske många av er tänker, men dansa kan du väl redan.. men riktigt så är det inte. När man arbetar så hårt med en enda sak inser man vilka detaljer som gör helheten till en klarare bild, man lär sig även se hur  man ska tänka och se på saker för att bli ett steg bättre. Det är just det där med att hela tiden förbättra sig som kan göra att man så småningom tröttnar, för varje dag gör man inte framsteg mot det stora målet. Men det är precis DÅ, när man insett att man inte rikigt gillar det man gör för stunden och har tröttnat en aning på det enformiga nötandet. Det är då man inte får ge upp, istället måste man hitta en metod att se livets toppar. Som ni kanske förstår så är det precis såhär jag har känt de senaste dagarna, men inom mig har jag en medveten tanke om att allt snart blir roligare och bättre. Hur skulle det se ut om man jämt och ständigt gick runt och mådde prima.. jo det skulle göra j-vligt ont att en dag falla, eftersom man troligtvis glömt av hur det kändes..
Så därmed är jag stolt över min situation i dagens läge och har lärt  mig ytterligare lite om mig själv och hur jag handskas med en sån här situation..för dessa stunder är något som föralltid finns med alla genom livet. Jag har bland annat lärt mig senaste tiden att se till mitt eget bästa, att  ta hand om mig själv och min kropp. Vi får ju bara en kropp genom livets gång, vilket gör att det är ännu viktigare att ta hand om den vi har. Jag har blivit mer diciplinerad de senaste veckorna och lärt mig se människor från en annan synvinkel..och vilken synvinkel det är får ni själva upptäcka en dag.:) 

Varje gång man upptäcker något nytt i denna märkliga värld, känns det ungefär som att man fått bättre syn..man ser saker som aldrig sågs till förut..för visst fanns de där förut, det var bara jag som inte hade glasögnen på.

Mmmm..Laxkotletter är undebart gott ;P

Hösten är verkligen här..

Ja, så vad gör man då en söndag i härliga höst sverige, med alla möjligheter i världen.
Jo min dag har verkligen rullat på, faktiskt bättre än gårdagen trots att gårdagens schema var mer späckat. Inte för att jag vill att tiden ska gå fort, men det är precis vad den gör utan att jag kan styra.
Finns många meningar om städning men jag tillhör den ligan som gillar städning, på grund av att det gör mig lugn. Man går runt och gör det man ska, samtidigt tänker man , men inte på massa jobbiga grejer. Det är sköna tankar som virvlar runt i mitt lilla huvud och på något vis så lyckas jag samtidigt vara effektiv, de NI! Blev en lång höstpromenad framåt eftermiddagen också, är så underbart att bara njuta av naturens skönheter. Då man inser hur lätt det är att njuta av något så självklart, blir jag varm i hela kroppen. Tog några bilder på vägen också (folk runt omkring måste trott jag var turist eller nåt, men då får de tro det.. för jag är stolt över att jag har börjat sluta bry mig) vilket blev ett blandat resultat. Innan jag drog mig hemåt var jag så gott som tvungen att handla och som vanligt när Sofie veckohandlar blir det ingen liten kasse, Nope denna gången blev det två stora kassar. Men vad gör väl det, innebar dock extra motion på vägen hem. Väl hemma var jag så varm att jag gjorde de lilla träningsprogrammet innan duschen väntade.


höst!


Efter gårdagens utgång, kan jag bara konstatera en sak om mig själv. Gå inte ut de gånger då du inte känner för det, eftersom det finns så mycket annat att göra en lördag/fredag kväll än att gå ut. När du väl går ut, leta inte, njut av kvällen och tänk bara på att få en kul stund, Inget annat. För faktum är att många av oss är allt för upptagna av att titta på intresasnta ragg så att de faktiskt glömmer av att njuta av kvällen..

Man blir aldrig roligare än man gör sig.

En serie som för alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat är skärgårdsdoktorn, den får mig att minnas och att le. För jag älskar havet!!

Ny vecka nya tag, men om det ser ut som förra veckan ser jag inget problem:)
Har nu också hittat Göteborgs bästa och mysigaste café, mmm!!

Ta vara på den här tiden för den kommer aldrig åter.

Music is life.. so take a dance with me!?

Dagarna går fort, men inte för fort för jag hinner även med att njuta. Vet inte hur jag lyckas känna mig så lugn, men så länge jag slipper stressen är jag glad och tystar den tanken. Har insett en massa saker den senaste tiden, men vet inte hur jag ska göra för att få det att fastna.. De tankarna som kommer och går är tankar som förgyller tillvaron med som jag också tror bara är menade att finnas där för stunden. Utan livets goda och plötsliga ting vore livet värdelöst att leva, det är impulsiviteten som gör dagarna spännande. Fick här om kvällen en middag med min goda vän Gurra, vilket var mycket uppskattat och behövligt. Kvällen bara rann iväg, vilket den gör när man har trevligt. Igår var jag på musikal med klassen, eller snarare jag och Karla (som vanligt är det vi två som blir över till slut)... Det var treorna på min skola som hade en musikal som slutarbete, de var grymmare änmånga artister jag sett. Något att se upp till!

Jobbet funkar kanon och lär och inser nya saker om mig själv och omvärlden varje dag. Jag har tur och framgång i livet just nu och det är något jag försöker njuta av. Men nu är det snart dags att ta hand om min fläskfilé som så gott väntar i ugnen, är en riktig kock numera..mums. Lyckas bättre med maten än vad jag själv trodde från början.. 

Vi hörs!

Over and out. 


Nytt jobb nya möjligheter.

Var på arbetsinterju idag vilket ledde till att jag nu har ett nytt jobb! Företaget där jag kommer att jobba heter AVIS och ligger i en ljus och fräsh våning i centrala Göteborg. Passar mig alldeles utmärkt och där kommer jag sitta och svara i telefon hela dagarna. Kanske blir lite neformigt men allt en stor erfarenhet inför framtiden. 

Var även på en annan intervju för Solresor, som säljare i deras nya butik här i Göterborg. Intervjun började med att jag fick babbla på om mig självi ca 10 minuter, vilket inte var särskillt svårt. När han som intervjuade så småningom fick reda på att jag gick på balettakademin konstaterade han att jag dock inte kunde jobba i deras butik eftersom deras öppettider är 10-19. Men istället sa han något oväntat.
- Du har aldrig funderat på att jobba som reseledare? För vad jag hör så är det något som skulle passa dig utmärkt. I ju försig så är våran åldersgräns för reseledare 22 år, men bara av det jag hittills har hört så känns du mer jordnära och erfaren än de flesta jag intervjuat i 25 års åldern till och med. 
Detta erbjudande lät ju inte allt för illa, så vi beslöt att vi skulle hålla kontakten. Och med ett av de bredaste leende jag någonsin haft så gick jag därifrån och kände mig som en nyutslagen sol...

så vem vet, nästa höst kanske jag befinner mig i ett varmt land långt långt där borta...you never know!

Undrar om livet alltid kommer gå såhär fort? Eller om det bara är för att jag gör så mycket jag gillar på dagarna och att det är därför tiden går så fort... blir inte klok på begreppet tid? Någon som har någon bra förklaring på vad tid är? 



 

Att göra något man gillar.

Har nu kommit hem från en välbehövlig och givande middag med Sebbe på Lipp. Både god mat och gott sällskap gjorde kvällen superb. Våran teckning lär dock inte klassas med en resa till Frankrike, men däremot blev det en helt del intressanta lösningar på mitt framtida klädmärke..hehe. Men det historian tar vi en annan gång.

Idag på vår jazzlektion hände det något ovanligt och spännande som gav mig en rejäl energikick.
Den sista halvtimman på klassen höll vi på att jobba med en kombination som vi hittills har jobbat med i två veckors tid. Vi började med att göra denna dans i grupper med fyra i varje, sedan gick vi ner till två..efter att alla hade gjort så ställde sig alla längs kanterna i rummet som vanligt och våran lärare frågar då oväntat:
 Vem ska göra solot då?
 Lite överraskat tittar alla på varandra med glada miner MEN ingen vågar ta för sig att stiga fram.
Sofie tänker då, Jag vill verkligen! Men gör det inte, på grund av att ingen annan gör det...
Läraren frågar igen:
-Någon ska göra solo??...Men ingen svarar.
-Jaha, säger han då. Då kör vi allihopa en sista gång.
Alla prider ut sig runt om i salen och vi dansar som aldrig förr. I Sofies huvud snurrar då tanken:
-Varför gjorde jag inte solo, skit också..
När vi dansat tillsammans allihop frågar läraren igen:
-Någon?solo?..
Och efter ett tag räcker Sofie upp handen och säger:
-Jag kan göra det då, och skiner som en sol!!
Detta gav mig sådan kick, dels för att jag var den enda som vpgade säga JA, dels för att jag aldrig fjort solo, dels för att alla andra stod och klappade runt omkring hela dansen och dels för att, ja, JAG ÄLSKAR DET JAG GÖR; ATT DANSA!

Så vad får vi då ut för något bra av denna lilla händelse, Jo att ta chansen när du får den och tveka inte.
Allt för ofta så tänker vi mer än vi borde och agerar allt för snällt, ta plats och va den du vill vara och ÄR.
Bättre att ångra något du gjorde än något du inte gjorde..

Efter mitt solo säger läraren:
-Jaha, så vad skulle ni göra om ni kom på en audition och de frågar om ett solo? Skulle ni stå och titta som idag?...hm..Därför får Du, SOfie, en guldstjärna för idag! Good work.

Jag är glad, hoppas ni andra ute världen också är det. Om inte annars så hoppas att jag kan sprida lite till er som inte är glada just nu. För kom ihåg. Man blir aldrig roligare än man gör sig!

Och imorgon ska jag på två arbetsintervjuer, Whoho!!

Love

Utmanad!!

Jaha, då är jag nästa på listan i att bli utmanad i vad jag förstår frågor som handlar om mig själv..
Innan mig blev Andreas utmanad (bladhet.blogg.se) och innan dess Rasmus(rasmus.ringberg.blogg.se)..men jag tror inte det blir så svårt att slå dessa två..hehe, so here we go;)

Var bor du?
Göteborg

Beskriv din stil med tre ord
Avslappnat, eget och uttrycksfullt.

Vad innebär mode för dig
För mig är mode ett sätt att skilja sig från omvärlden och sticka ut.

Favoritaffär:
Eftersom min klädstil är oerhört blandad, så har jag många favoriter. Men några av dem är Zara, H&M, Mango, Bianco...

Dyraste plagget:
Min svarta skinnjacka.

Billigaste plagget:
En tröja jag köpte på Myrorna i Göteborg för 2 år sedan..

Högklackat eller lågklackat:
Använder helst lågklackat i vardagen men tycker att högklackat är grymt snyggt.

Favoritblogg:
Mina närmasta vänners bloggar, kul att läsa om alla deras äventyr. Vilket ger mig så oerhört många nya idéer och tankar där jag sitter framför min burk.

Vad gör du om tio år:
Finns många möjligheter, men förhoppningsvis jobbar jag antingen inom textil och mode området, eller med management och anordnar olika evenemang..eller så jobbar jag med ledarskap inom något företag. Vad jag än gör av detta så ska det ske i ett sydeuropeiskt land.

Favoritplagg just nu:
Min kanonsnygga rödrutiga skjorta från only..Mmmm!

Favorit skönhetsprodukt:
Min fuktiga ansiktskräm från The BodyShop.

Favoritsnacks:
Choklad, helt klart!


Nästa att utmana bliiiir..
Kina på (kina.blogg.se). Lycka till.

Förändring utan någon drastisk förändring.

När jag gick till jobbet idag insåg jag vilket vackert land jag bor i, OCH att hösten faktiskt är en underbar årstid i sig. Trodde aldrig jag skulle erkänna detta. När jag sedan stod på jobbet och sålde mina frallor och kaffedrinkar, slog en tanke mig (som från ingenstans). ATT jag tror jag har förändrats en del under denna tiden här uppe, känns som jag växer och har vuxit en liten bit inuti, känns så underbart bra och jag är nuförtidenmycket bekvämare med mitt jag. Tror att detta var en del av det jag behövde för att leva ut allt jag har inom mig, här får jag utrymmet jag behöver till att vara något så nekelt som mig själv. Fortfarande så återstår det mycket inombords som inte riktigt har funnit sin väg ut, men jag är lugn vid den tanken. Det är nog det som skett, jag är helt enkelt lugnare inombords än tidigare.

Sitter just nu och lyssnar på skön musik av nickelback, de är så grymt bra. Musiken ger mig kraft att leva, tänka och andas. Så vad skulle jag vara utan musiken, inte mycket helt enkelt.
Har hittat en ny busskompis nu också, han är väldigt intressant men udda människa. Men självklart har mitt minne svikit mig och jag har glömt hans namn, så det kan bli ett roligt nästa möte. Han är ingen speciell bara någon. Nu tänker ni säkert, Oj Sofie har hittat en kille. Men ack nej, inte så jag tänker, bara kul att träffa någon som är här ifrån och som inte är någon speciell för mig. Äh, vad jag rör ihop det..

Imorgon ska jag ha middag med min värdfamilj och Lina, vilket ska bli så skönt. De är så sköna typer allihopa, får mig på så bra humör och livet känns lätt att leva. Och på frdag bär det hem för första gången på mer n en månad, ska bli härligt och efterlängtat att komma hem.

Ska bara njuta och ta dagen som den är.

Hakuna Matata;)

Om ni undrar..

..så mår jag sååå mycket bättre efter helgen. Jag har varit så glad trots jobb, jobb och lite mera jobb.
I lördags satt jag hemma hela kvällen och njt av att inte göra någonting..i fredags var det desto mer ös, men det ska jag inte gå in på närmre..

Har tränat idag också som vanligt, men var ledig från jobbet idag.. Vilket ledde till att jag tog mig till Allum och sökte jobb, får väl se hur det gick om ett tag eller så. Hoppas att det går vägen, men kan nog stå ut där jag är nu tag till. Går ändå bättre ihop med folket där nu.

På dansen idag kändes det ljust, börjar fatta vissa saker nu och små saker faller långsamt på plats.
Men det är ju som så många säger till mig, jag har ju faktiskt tid.  Så jag ska ge det tid.

Nu är det dags at duscha och sova, fr vem vet vad nästa dag har att erbjuda..lite fest kanske inte vore fel,hehe!

Känner mig som en stor apa:)haha.

Kärlek till er alla..;)