Danne V testar o blogga!

hey hey alla glada ..o ni andra oxo för den delen

eftersom jag inte hade träffat Sofie på ett tag tyckte vi att det var en bra ide att jag skulle åka ner till göteborg o hälsa på henne, som vanligt är ingenting lätt när man ska med tåg o såna
grejjer, till råga på allt så hade dem ordnat en cermoni på centralen i stan för att fira Fuglesang, o då menar
jag ingen liten cermoni, så där mellan astronauter, artister, åskådare o skrikande bebisar fick en försenad Danne slå sig fram till biljettmaskinen för att försöka hinna hämta ut mina tickets.. efter många om och men lyckades jag få tag i min biljett o springa hela vägen till tåget .. Jag var nu relativt försenad, men jag hade lite flyt och tåget var även det försenat med några minuter vilket ledde till att jag faktiskt hann med det! :)

Väl framme i göteborg mötte Sofie mej på centralen och vi begav oss hem till henne för att lämna av mina saker och äta lite middag ..vi styrde lite snabbt upp en fin måltid som bestod av Salt, lite kyckling o lite potatis, Sofie kan det där med matlagning kan jag garantera! :)

Sen begav oss vi ut för att festa lite o vi hamnade först i något tält, filmfestivaltält med lite öl o kul människor, vi träffade upp nåra av Sofies kompisar o hängde där en stund.. Sen var våran plan att bege oss till en bar eller nåt i den stilen, för att få igång kvällen lite, så Sofies två kompisar drar med oss o vi blir ganska häpna när vi går in i ett helt tomt cafe, varav en av Sofies kompisar utbrister "Kom vi delar på en kladdkaka!!" :)
Jag o Sofie gick ut lika fort som vi kom dit o begav oss ner på avenyn, vi siktade på hardrock cafe men det var alldeles för mycket folk utanför o vi hamnade på bryggeriet ..vi va där o en stund o festade lite, Sofie gick även loss på dansgolvet o jag e inte den som klagar ;)

På lördan begav vi oss ut på stan för lite shoping, jag tänkte passa på nu när jag hade min alldeles egna
stylist med mej, passade på att handla lite sköna tröjjor o nåra cdskivor! 
Sen hamnade vi på vallgatans cafe o vi åt god pasta, vi mötte även upp Idan som visade sig vara en härlig 
tjej! 
På kvällen skulle vi möta Håkan o Maggan för att gå på teater , På menyn stod Robert Gustaffson med
föreställningen Lögn i helvete, den visade sig vara helt okej men inte bätter än så..

Efter teatern kilade vi ner på avenyn o vi var båda sugna på middag, vi hamnade på Joe Farellis och fick ett
skönt bord, vi beställde in en flaska vin o lite god mat och det visade sig vara riktigt mysigt och god mat :)
 

47947-83

Som ni alla vet är Sofie årets pose'are o hon lärde mej en klassisk "tumme-under-hakan" pose på resturangen, jag är inte på hennes nivå men det e väl ändå ok? :)

47947-82 47947-81

Efter våran middag var planen att gå ut till något ställe som heter BLVD o Idan hade lovat att fixa in oss eftersom hon stod på någon sorts lista, vi försökte få tag på henne under kvällen utan resultat, vilket ledde till att vi gick mot trägårn men utanför så såg det ruggit dött ut!

welllwelllll over and out , peace!

Danne V





Den hårda vägen gör dig starkare

Nu har jag snart tagit mig igenom en halv skolvecka vilket känns som flera månader. Ryggen, benen, huvudet, armarna, axlarna och magen värker av träningen som också gör mig så mycket piggare. Det är relivé upp, plié, ben hit, ben dit, sträck på armarna, ner med axlarna, känn baksidan, ihop med skinkorna, sträck på ryggen, håll magmusklerna, andas, kom igen, tondu fram bak sidan, sträck på fötterna, känn stödet ,20 situps till och mitt i allt SLAPPNA AV.. Men hur ska jag kunna slappna av samtidigt som jag har tio miljoner miljader saker att tänka på som inte får mig att slappna av. Ne, det som gör mig avslappnad är antingen en härlig kväll med vännerna, eller ett varmt bad med nack massage. Men som sagt, jag är inte här för att slappna av, jag gillar på något sätt att "plåga" mig själv med mycket träning, för det gör mig mycket piggare. Nu kanske det låter som att dans är en pina, men det är det verkligen inte. Precis som med allt annat  finns det en baksida och framsida med även dans, blod svett och tårar är precis vad det är. Men skulle jag sagt det själv skulle jag nog sagt blod, svett, skratt, känslor och tårar..eller något..

Övriga tankar som infinner sig mellan träning och jobb är en salig blandning. Vad jag ska göra av sommarn? Hur jag ska och vart jag ska till hösten? Jag gillar inte att man måste bestämma sånt där mitt i vintern, jag kan ju inte veta nu vad jag vill sen, eller hur??.. Orsaken till att jag måste bestämma mig snart är att de där jag jobbar nu vill veta om de ska anställa någon ny till sommarn eller ej..ANNARS så ÄR jag mest bara..så skönt att inte tänka för mycket (vilket jag annars brukar lyckas med)..

Utanför är det massvis med snö och kanonfint väder, solen håller på att gå upp och jag drömmer mig iväg till skidbacken. Hade inte haft något emot en skidtrip nu..

Nästa vecka flyttar Karla in hos mig, lätt att det blir inflyttningsfest sen..friendsliv=)

Skolstart!

Nu har jag efter en lång och dansaktig promenad i avgaserna slutligen fastnat här framför burken igen. Solen skiner utanför fönstret så det tar emot att sitta inne, 
ändå sitter jag här, hehe.. Fick i mig en härlig potion hemlagat potatismos och prinskorv också,allvarligt talat måste jag ekänna att mina kockkunskaper inte är så illa där an trots allt.

Idag börjar ÄNTLIGEN skolan, har varit lite segt utan det dessa treveckor på nya året. Börjar nästan tro att jag är beroende..eller jag är nog det. Har försökt gå ut och festa en del för att få fart på höfterna lite då och då. Men det är bara att inse, Jag kan inte dansa när jag är onykter plus att jag måste dansa för att kunna dricka, så det går inte ihop=)

Jag är på G nu, behöver lite fart och fläkt så jag vaknar ur min lilla dvala!


Justin Timberlake Pose
 

Varje människas öde

Jag har med många andra i min omgivning alltid en förmåga av att dra mig till ämnen som är outforskade och spännande. Ett av de områden som vi aldrig kommer att kunna förklara och som är häftigt och 
spännande är Ödet.Den där tanken av att ingen vet vad som egentligen är eller kommer att vara, ger mig en känsla av rädsla och nyfikenhet som sporrar mig.
Inte rädsla i den form att jag på riktigt bli rädd, men jag har respekt för det som i mina ögon kallas ödet.
Ödet har alltid fashinerat mig och det är oftast det som får mig att leva ut och komma upp på benen igen efter en jobbig tid.

Jag tror att vi alla har ett öde vilket man inte ska kämpa emot, inte röra vid eller skoja med. Man ska bara låta  det vara och följa med den ström som man har utmålad framför sig. Många andra skulle kanske inte kalla det ödet, utan hellre påstå att det jag benämner som ödet i deras ögon är någon ande av något slag. Det jag menar är inte att det måste vara ödet som styr våra liv, givetvis finns det andra sätt att se livet och dess fenomen på. Men oavsett vad vi kallar det eller hur vi ser pådet, så handlar det i grund och botten om samma sak.

Tack vare att det finns ett öde för alla, lever jag inombords ett lugnt liv. För jag vet att oavsett vad som händer, så händer det av en mening, och det finns ingenting jag kan göra åt det. Händer det något roligt så skrattar jag åt det, händer det något sorgligt får jag gråta en tår för att sedan inse att det fanns en mening med det också. Däremellan försöker jag göra situationerna i min vardag till något minnesvärt och
lära mig något på vägen. Det går inte att gå runt och oroa sig över vad som ska ske i sitt framtida liv,
tänk då så mycket man skulle missa på vägen.

Så glömmer aldrig.."Ett skratt förlänger livet" som någon sa till mig en gång...




\

En solig lördag på toppen av ett berg i Sävedalen.

P.S Har ni en stund över, titta då gärna på den bioaktuella Deja Vu =) D.S



Å så kom äntligen de efterlängtade bilderna=)

Helloj everybody.

Efter ett härligt besök på ett udnerbart gym här i stan och lite bodyjam så känner jag mig nu som en ny människa..konstigt nog! Men hur som helst hade jag lite tid över och kände att det var på tiden för lite bilder, som jag själv lovat.

Hela hemvistelsen (vilken känns som längesen nu men iaf) började med ett besök i vår omtyckta park..förvånade??Nehe, inte jag heller:) Det blev lite "förfest" hemma hos Jonna, med både ett och två oväntade glas vin...Detta är brudarna som gjorde den kvällen oförglömlig!



På söndagen var det som ni säkert lla märkte den "underbara" dagen julafton. I år så bjöd den dagen tyvärr inte på så mycket snö..men sol det blev det och enligt mig är det bättre=)



Sen då den efterlängtade juldagen och allt vad den innbar, men ärligt talat så hade jag det härligt Bra den kvällen! Som sagt det blir vad man gör det till.. Men den kväen får ni inte se några bilder ifrån, för den gången fick kameran stanna hemma, vilket nog var tur.

Däremot kom fredagen med en överraskning både för mig och alla andra, lite myspartaj hema i min (eller okej mamma och pappas) lya. Vilket också blev kanon, trevligt folk, god dricka(tak vare att gusten fick upp korken..hrmm Nicke;)) Kort med oförglömliga minnen,I´m smiling!



Nyårsafton då som alla tycker är så fantastisk, hade inte jag och Ida några större förhoppningar inför. Inte för att festen vi var på skulle vara tråkig, men just det där med nyår, tja ni vet. Med tanke på att alla de tidigare partajen den veckan hade varit så enastående så kunde ju bara inte denna kvällen bli bra den också. Tji fick vi och så glada vi var för det! Tack Martina och Danlien (värdarna för kvällen) för den bästa nyår hittills i mitt liv!

     


47947-79


OCH så nöjd jag var med min klänning!

Thankyou and goodbye !!!


Just nu.

Försöker påminna mig själv om att det bara är jag och ingen annan som kan göra något åt vad jag vill. Oavsett om det gäller att städa,diska, leta efter framtida utbildningar, träna, handla, träffa vänenr etc.. Kan låta löjligt för många andra men jag måste påminna mig om det lustigt nog.
Det andra är att jag MÅSTE leva ut mina känslor, precis som mitt förra blogginlägg handlade en del om. Men även om det var jag själv som skrev det där för några dagar sedan, så glömmer jag precis som alla er andra bort bra tankar som får mig att leva som jag behöver för att må som jag vill. 

Snart kommer det bilder från nyår, jul etc. Satt och skarttade en stund för mig själv åt alla dessa bilder som kanske egentligen inte är så mycket för övriga världen.. men ni som var med ni vet varför jag skrattar..

Nu ska jag banne mig träna oavsett om jag inte mår "perfekt"..

Tjabbalabba! 


Ta känslan, smaka på den, så du vet hur det känns!

Vad vore livet i sin enkelhet om mina vänner inte fanns.
Vad vore livet om vi var dag oroade oss inför morgondagen och aldrig njöt av ett fullspäckat ögonblick.
Vad vore lugnet inom var och en om vi aldrig lutade oss tillbaks och njöt av en tupplur eller en kladdig kaka nyss utkommen från ugnen.
Det finns ögonblick som vi aldrig återfår igen och det finns ögonblick som liknar de vi nyss såg. Men faktum är att det finns aldrig ett ögonblick som är det samma, aldrig en mening som sägs likadant eller en natt som är lika kall som den förra. Så hur ska vi då göra för att inte "missa" alla dessa engångsminutrarna som rusar förbi i hundraåttio. Det viktigtaste tror jag är att inte oroa sig, det enda som man egentligen behöver påminna sig om är att göra vad som faller en in. Luta dig tillbaka, le mot de du känner för att le mot, gråt de stunder det är jobbigt. Så länge du spelar ut dina känslor och inte låter dessa fastna inom dig känner du känslan av hur det känns att leva. Känn på känslan så du vet hur den känns på riktigt, våga ta i den och gör dig sedan av med den om den gör dig illa eller behåll den om den gör dig gott. Huvudsaken är att du inte låter den glida förbi. Att beskåda något är inte detsamma som att ta i något, tar du i livet så lovar jag att livet tar med dig på de mest otroliga resor.

Kom ihåg att även om livet ibland känns krångligt och jobbigt, så är det egentligen bara vi som lurar oss själva och krånglar till allt som i självaverket är så lätt.

Jag formas varje dag och lär mig varje dag något nytt, idag är det en ny dag med nya möjligheter.
Just nu är jag inne i en djup period, funderar mycket på vad och varför livet är som det är. Det är inte så att jag funderar på ett deprimerande vis, utan jag tycker det är intressant, just därför är jag väl känd för att tänka alldeles för mycket ibland..

Hellre falla och veta att jag gick in för det till fullo, än aldrig falla och veta att jag aldrig försökte.

Back in town!

Julen passerade på ett litet kick, och ledigheten mellan jul och nyår svepte även den förbi mig innan jag hann blinka. Det blev sena nätter och mycket sömn för min del och på något vis trivs jag ganska bra med att leva på natten och sova på dagen. All den tid som förvann under mina fötter bar även med sig oförglömliga  minnen som jag nu kan dela med alla mina vänner. Vi hann med det mesta, en runda till Harrys, spelkväll, parken och dans för allt vad benen hade att ge, gathering hemma hos mig, bowling och middagagar hit och dit.

Julen är och kommer alltid vara en högtid som för mig innebär Mat, mat, MAAToch mera mat.  Varför all denna överdrivenhet när det gäller just mat, julklappar, godis och synen på den svenska julen. Jag tycker att julen är överdriven, visst är det mysigt med ledighet i vänner och familjjs närhet, men stundtals känns det som att det räcker. Nästa jul vill jag fira borta på en öde ö, där solen är det enda som når mig, där ska jag sitta med eett vattenglas och bara njuta av naturen och lugnet..(kan ju alltid få drömma iaf;))

Nyårsafton var väl inte något jag hade förväntat mig så mycket av, förra nyår var väl väldigt okej, men åren innan har jag också kännt den där överdrivenheten komma över mig.. Så i år tänkte jag att det skulle bli detsamma, men tji fick jag för detta blev en av de roligaste kvällarna på länge. Vi fyra i hörnet var väl ändå ett gott exempel på att man inte får roliagre än man gör sig..och om jag inte minns fel så blev det 2-1 till Sofie=P... Tack Martina för denna kväll, utan dig hade det inte varit möjligt! Tack Jonna, Ida, Kina för att ni är NI och är så otroligt störtsköna, mitt liv är så mycket mer när ni förgyller min dag!

Känslan av att äntligen befinna sig i stan igen kändes såå bra, och nu har jag äntligen hittat min perfekta möblering, tack vare lite mamma coachning. Det som fattas är nu golvlampa, krukor och lite tavlor- sen är mitt rum ordentligt intrett. Tänk att det ändå tar ett tag innan man hittar den bästa möbleringen, det är viktigt att känna sig bekväm i sitt hem tycker jag. Ni som känner att ni vill förbi min lilla lya och titta in, just give me a call!

Något som jag känner av nu när jag kommer från småland och hit, är hur undebrart bra ja trivs i storstan. Kunde inte blivit mer rätt än såhär när jag gjorde mitt livs första flytt, nu återstår bara min nästa fråga, vart min andra flytt ska gå..det finns en del funderingar snurrandes just nu kan meddela..snart har jag nog svaret!

Enjoy!