Jobba for att leva eller leva for att jobba?

Nu har jag äääntligen fått igång mitt eget intener..sa nu kanske ni kan förstå vad jag skriver igen..även om det är en aning svårt för mig själv att hitta tillbaks till åna,äna och öna pa tangentbordet..gaaah

Julen och tiden svishade förbi i en väldans fart. Själva kulafton kandes aldrig riktigt som julafton, det ända som var likt var att vi åt grymt mycket mat och fick julklappar:) Tack Farmor och farfar, mormor och morfar och familjen göransson  for de goda kakorna och julklapparna. Det värmde lite extra mycket här borta på andra siden jordklotet.

Vi har tagit en massvis med bilder som jag ska lägga upp på min pixbox så snart jag har tid. sogo.pixbox.se.

Tanken som snurrar lite i mitt huvud just nu är angående jobb. Jag jobbar för tillfället väldigt mycket vilket är bra då man tänker på pengar. Men jag känner att jag inte borde jobba så mycket som jag gör, för det är ju inte därför jag är här. Det är en sak att jobba mycket om man har ett jobb man älskar och är utbildad till. Men när man är i min ålder och bara jobbar för att tjäna pengar känns det lite motigt ibland att jobba till exempel på nyår. Borde inte jag då istället haft ledigt någon dag av nyår här i melbourne, för tänk om jag aldrig mer får se nyår här igen.. nu är det för sent att säga till...vet nu iaf hur jag vill ha det framöver!

Den här låten är gudomligt bra, vill bara dela med mig av den här till er..måste dock lyssnas på för att förstås.

Now that she's back in the atmosphere
With drops of Jupiter in her hair, hey, hey
She acts like summer and walks like rain
Reminds me that there's time to change, hey, hey
Since the return from her stay on the moon
She listens like spring and she talks like June, hey, hey

Tell me did you sail across the sun
Did you make it to the Milky Way to see the lights all faded
And that heaven is overrated

Tell me, did you fall for a shooting star
One without a permanent scar
And did you miss me while you were looking for yourself out there

Now that she's back from that soul vacation
Tracing her way through the constellation, hey, hey
She checks out Mozart while she does tae-bo
Reminds me that there's room to grow, hey, hey

Now that she's back in the atmosphere
I'm afraid that she might think of me as plain ol' Jane
Told a story about a man who is too afraid to fly so he never did land

Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the Milky Way
And tell me, did Venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there

Can you imagine no love, pride, deep-fried chicken
Your best friend always sticking up for you even when I know you're wrong


Train - Drops Of Jupiter lyrics

ciao från mig sålange:)



man ska inte va sa forbannat snall!

Idag fick jag reda pa av min chef att jag inte kan vara ledig den 24 som det var bestamt, och snall som jag ar sager jag inte till pa skarpen. Sa istallet blir det en vit logn imorgon, for jag vill och kan verkligen inte jobba pa julafton da mina foraldrar kommit anda fran sverige for att fira den med mig. Ne sa senaste tiden har jag paminnts om hur snall jag ar ibland, battre att vraa lite tuff och fa ta smallar istallet for att dra in vitlogner..det vill jag ju inte.

Och sa for att dra lite om det bla blahiga som alla pratar om i den har varlden.
Vadret har varit rekord varmt idag, ibland kanns det som att kroppen inte riktigt orkar med alla rorelser som man egentligen vill gora. Sa da blir det istallet den dar coola och avslappnade stilen..vilket jag inteklagar over i ju for sig:)

Mycket mycket jobb den har helgen, imorgon tex jobbar jag fran 8.30Am till 9.00 Pm, da med 1 timmesrast sammanlagt. Ja det ar inte sverige vi talar om som ni marker...
Dar efter blir det antagligen fest med Jerrod och hans vanner..om jag orkar. Eftersom det vantar fest tre dagar i rad nu.. Men samtidigt sa ar man ju bara 20 en gang har i livet..

Christmas

Igar kvall hade vi Christmas BBQ i huset dar jag bor, dels for att fa lite julkansla och dels for att lara kanna sina grannar battre. Det tog mig ca tva minuter sedan hade jag en ny van, han bor fyra vaningar under mig, kommer fran Mexico och pluggar har. Det ar lustigt ibland hur latt det ar att traffa folk i den har stan. Vi bada gick senare pa kvallen och kopte glass pa Mc Donalds som vi sedan njot av i solnedgangen(oj det dar lat nastan romantiskt), jag tog massvis med kort som jag inte kan lagga upp forens jag far min dator nasta vecka.. Kvallen avslutades pa Victorian Market dar det var festival, alla varldens kulturer var samlade, dar fanns musik, dans, sang, mat, klader och allt annat man kan tanka sig hitta pa en marknad. Det som fasinerade mig hela kvallen ar hur mycket det finns att se i varlden, jag vill bara fortsatta resa, resa och resa..livet ar for kort for att spenderas pa en och samma plats hela livet. Samtidigt som jag bara njuter av att vara har just har och nu, jag kanner mig enormt tacksam for vad jag ar och har.

Livet rullar pa fortare an nagonsin och jag tror aldrig jag har varit sahar livlig och glad under nagon jul tidigare. Tackar det fina vadret och ljusa arstiden, det gor det lilla extra for mig. Det enda jag ar trott pa just nu ar mitt jobb, manniskor dar lever endast for sitt jobb, da menar jag inte att det ar det enda de har, men nar pa. Nar man omringas av dessa manniskor dagarna i anda kanner man latt att man sjalv inte har sa mycket till liv, skillnaden ar val att de trivs med den sortens liv och jag inte. Problemet for mig ar att ajg vill ha ett arbete dar jag kan utvecklas fran dag till dag och kanna att jag kommer till jobbet och lar mig nagot nytt. Men just nu star jag mest och stampar vilket kommer gora att ajg borja leta lite andra jobb sa smatt. Som de sager, restaurang branshen ar tungt jobb. Sa planen ar nu att kanske hitta ett annat jobb, borja dansa och trana igen efter jul, sedan nar jag fatt ihop en del pengar tanker jag aka upp till norra australien pa semester i en veckan eller tva. Vill aven aka pa ett sufinglager fran Sydney till Byron Bay, men vi far se vad pengarna racker till. 

Imorgon kommer Michael till cafeet, haha:) Han vill ut och ata middag med sin assistent och mig nagon dag. Festligt va! 

Tack for alla fina kommentarer, ni ar allt for goa dar hemma. Lovar att lagga upp alla mina bilder sa snart jag far min dator. Den far jag pa tisdag nar FAMILJEN kommer. Ska bli sa grymt kul att ni kommer hit, kan inte heeejda mig! Kommer sakerligen kannas lustigt att ha nagon hemifran har till en borjan, men sa grymt skojjj!!

Julen ar en harlig tid och jag ar glad att jag far fira den med mina narmaste. 

Till alla er andra nara och kara darhemma, sa sager jag God jul nu..Vet inte om jag kommer skriva nagot innan jul.

Karlek!!!!! 

Gripande

Tre ganger i veckan far vi besok av en aldre man pa cef'eet.
Han ar gra harig som de flesta aldre, 83ar, hor samre men har anda alltid nagat intressant att saga. Han brukar komma sadar vid 2-3 tiden pa eftermiddagen tillsammans med sin assistent. Ibland ater de lunch och vissa ganger bara kaffe och kaka. Som alltid nar jag traffar aldre manniskor ar det nagot speciellt som fasinerar mig, jag tror det handlar om visdom och upplevelser. Jag alskar att sitta och lyssna pa manniskors livserfarenheter, det ger mig alltid ett extra leende pa lapparna. Minns nar jag var mindre och vi besokte mormor Annie, det var alltid nagot som etsatde sig fast i minnet pa mig och fick mig att filosofera en gang extra.

Hur som helst, det har alltid blivit sa att jag har fatt mojligheten att servera den har gamle mannen och hans assistent. De ar bada pratglada och trevliga och for var gang har vara sma samtal vuxit och blivit mer ingaeende. Sa en dag forra veckan kom mannen in som vanligt vid tre tiden, men denna gang hade jag inte hand om den sektionen han satte sig i sa jag sag inte de bada. Nar jag precis skrivit in en bestallning ser jag honom vinka at mig ,sittandes langst bort i hornet vid bordet for tva, ivrig som bara den. Jag gar fram till bordet for att far reda pa vad jag kan hjalpa till med trots att detta inte ar min sektion. Med ett leende pa lapparna fragar jag hur det star till och ganska snart far jag reda pa vad den gamle mannen vill. Han berattar nagot som jag inte vetat om, han ar forfattare, och fragar om han mojligen kan fa ge mig en av hans bocker. Lite smatt forvanad kanner jag hur varmen skiner inom mig, att fa en bok av en forfattare har aldrig hant mig innan. Men vad ar det for bok och varfor till mig? Han berattar att han endast gett ut den till sina slaktingar i Polen, Israel och Amerika och nu vill han ger en till mig. Boken heter "My story" och handlar om hans livshistoria. Han var den enda i sin familj som overlevde andra varldskriget, han ar jude sa hur resten av hans familj dog kan ni nog alla rakna ut.

Nu idag har jag spenderat halva dagen pa stranden och passade da pa att ta med denna bok. Sa snart jag borjat kunde jag inte lagga ifran mig den. Sa gripande lasning, det gjorde ont i mig da jag laste, att det finns manniskor som varit med om det han varit med om.

Ett litet utdrag ur texten kan nog far er att forsta,

"That was, until the 26th of August 1942. Overnight, posters had appeared all around the town decreeing that all the Jews gather in the market place on the 27th August 1942 by 7.00AM. Several edicts were issued, such as how much luggage to bring. We were specifically advised to bring all jewellery and valuables. This was so that when people were sent to the gas chambers naked, the Germans would take all their clothes and valuables. Failure to carry out any of those orders and you would be shot. The fear in our town was indescribable. That night we were surrounded by police, mostly Polish amd Ukrainian. No one could escape as every few metres there was a policeman standing guard."

Skrivet av: Michael Silberg

Jag vill bara fa ut den har boken over hela varlden sa flera kan lasa och ta del av hans livshistoria. Men antagligen vill han inte det eftersom den skrevs 1992 och bara getts ut i enstaka ex till slaktingar sedan dess.

Aven om jag ar otroligt glad att jag fick chansen att lasa denna berattelse ar det fortfarande en sak jag inte forstar,varfor jag? Varfor ville han sa ivrigt att jag skulle lasa?

Sommar

Att aka tram hor till vardagen, likasa mina och Daniellas aventyr tillhor vardagen.. Som tillexempelvis idag har vi
agnat halva dagen med framlingar som vill bjuda pa kaffe, fraga om pengar eller bara ar allman pratglada.
Oerhort handelserik och roligt kan det bli om man bara inte ar svar.

Efter att jag vaknat upp idag pa morgonen kande jag bara stor forvirring, men som vanligt har det bara att gora med att jag tanker pa tok for mycket. Sa dagens visdomsord var manga nar jag nu sitter har for en sista sammanfattning. Men det mest simpla ar anda, lyssna alltid till din magkansla.

Imorgon har jag annu en dag ledigt, sa da blir det jag och stranden, cosmopolitan och en go massack:)

Bild fran forra veckan!