SYDNEY - here I come!!!

Nu ar det alltsa torsdag kvall och klockan ar 7.22 PM och om ca 13 timmar sitter jag pa planet som ska ta mig till Sydney och Bondi Beach. Ska bo pa ett hostel dar som ligger precis vid stranden, dar hoppas jag att jag far 5 dagar med valfortjanst semester..Aker helt sjalv, vilket kanske inte forvanar er som laser, och inte mig heller. Jag ser fram emot att ha den har tiden for mig sjalv, att traffa nytt folk, kanske lara mig surfa (eftersom man kan lana brador och surfdrackter gratis fram till 11 pa formiddagen, aterstar bara att se om vattnets temperatur far mig att hoppa i) tankte ta mig en tur ut med nagon bat, spatsera i de vackra parkerna, sjalvklart se operahuset, festa, dansa salsa och bara njuta av att fa vara jag!

Familjen ska till Queensland pa semester i en vecka, detta var orsaken till att jag fick chansen att ge mig ivag.

Idag har jag och Oskar varit pa Melbourne Show, vilket ar som ett gigantiskt nojesfalt med karuseller, kor, grisar, stora shower med bilar, motorcyklar etc, ett stort falt med showbags(plastpasar fyllda med godis, leksaker,spel..vilket de saljer for en hel del pengar och som barnen givetvis koper) och sist men inte minst all den goda maten man kan kopa. Vi spenderade sakert 5-6timmar dar inne och jag maste erkanna att aven jag tyckte det var kul. Kande verkligen att barnet i mig kom fram igen! Bland annat tavlade jag och Oskar i vem som kunde springa 50m fortast och ja, han vann, och jag snubblade pa vagen vilket innebar att jag fick ga runt med stora grasflackar pa knana hela dagen..ja som ett STORT barn!

Nu aterstar bara lite somn sen ar jag fit for fight infor morgondagen, ska bli sa grymt spannande!!
Det enda jag missar ar den stora Footy finalen i Melbourne, vilket hela det har landet ar helt galna i.. Vilken folkfest det kommer bli..men jag kommer nog kunna fira den stora kvallen aven i Sydney!

Tack for alla fina inlagg och pappa, Nej, jag kommer inte flytta tillbaks hem till Smaland igen!
Annie och alla ni andra, ni ar mer an allt valkomna till Melbourne!

Tack sa lange! Tiden gar fort, sa snart ar jag tillbaks igen!!

Kramar till er alla

Folj med pa en resa genom fantastiska Melbourne...

Nar jag hoppar ur sparvagnen kanner jag dofter fran narmaste gatustand fylld med grillat, tapas och hamburgare. Runt hornet vantar chinatown och aven om det inte ar dit jag ar pa vag kanns det som att kina inte ar langt borta. Jag fortsatter ner for den stora huvudgatan, Swanson street, overallt ser jag manniskor som ar pa vag. Nagon springer forbi uppkladd i hogklackat pratandes i telefon, en annan fragar nagon efter vagen till Flinders torg, mannen vid bankomaten ger mig ett stort leende och nar jag tittar till hoger har jag seven eleven, KFC och mc donalds, fyllda med hungriga manniskor..aven de pavag nagonstans.

Nar jag fortsatter gatan ner kan jag inte lata bli att le, det ar som att energin bara spritter ut i kroppen och jag inte vet vart jag ska gora av den. Det finns bara ett ord for mig och det ar magiskt! De hoga skyskraporna ger staden en stolt attityd, samtidigt som gatorna mellan de hoga byggnaderna ar helt otroligt mysiga och ger staden dess charm. Eftersom det nu morknat och lamporna ar tanda, ar det extra magiskt, jag tar ett djupt andetag suger in kanslan av att vara i min drom. Val inne pa stationen tar jag mig en take away chocolate, bara for saken skull, bitradet skojar med mig och nar jag betalt vander jag mig om med ett varmt leende pa lapparna.

Jag bor i Melbourne och jag ar sa tacksam och glad over att vara har och nu. Skulle kunna vara har for evigt.

Mitt handelserika liv.

Annu en vecka och helg har passerat och det ar bara att inse, tiden gar fortare an man anar. I borjan nar jag kom hit raknade jag dagarna som aterstod, men nu kanns det istallet tvartom..vill inte inse att detta bara ar for tio manader. Veckan som gick var innehallsrik, bergsklattring, Sacha kom hem och vi alla fick presenter, jag och Anna besokte innerstan dar det blev ytterligare lite shopping, jag blev bjuden pa middag, vi var nagra tjejer som firade(sager man fira nar nagon ska aka hem?) Maria som akte hem till sverige igar. Jag gick in i en glasdorr samma kvall, fraga mig inte varfor.. traffade den forsta Kiwi manniskan i mitt liv ,ja alltsa hans namn var Kiwi vilket vi alla tyckte var kul. Fikade med Ida i Brighton, traffade ytterligare nagra svenska aupairer, var pa bio med kidsen och vi sag Hairspray(valdigt forutsagbar men med tanke pa att John Travolta spelade tjockis morsa sa blev den ganska kul ocksa) och igar agnade jag halva dagen at min sondriga bil.
 
Jag fick for mig att jag skulle aka till Southland(jattestort kopcenter i narheten av dar vi bor)  och kopa mig ett par nya jeans, eftersom jag bara har ett par jeans har. Men innan jag akte velade jag som bara den, kande att jag egentligen inte skulle ut och kora men ville anda gora nagot. Sa slutligen gav jag mig ivag. Nar jag kom in i parkeringshuset kande jag att jag inte kunde styra bilen langre, sa jag svangde in till kanten. Ringde Pete och han kom efter 40 min for att kolla pa vad felet var, vilket han trodde hade nagot att gora med vatskan som gar till styrfunktionen.. men inte da. Vi fick ringa akutmekanikern som kom och lista ut felet at oss, det var nagon gummigrej som lossnat fran styrpropetern(vet inte vad det kallas).. sa Pete akte hem och jag fick vanta pa bargningsbilen som kom och raddade min och bilen hem. Sa hem kom jag efter 3 timmar utan jeans men daremot sakert gladare an jag varit med ett par jeans i handen. Hela grejen kandes som ett stort skamt, sa vad ska man gora, grata hjalper ju inte sa...=) 

Men nu nar jag varit med om det mesta som kan handa en bilforare sa funderar jag pa vad nasta grej blir...far nog se till att halla hart i ratten i fortsattningen! Och dessutom ska jag bli battre pa att lyssna pa min magkansla, det kandes varkligen som att nagot ville saga mig, Ge dig inte ut och kor! Och nar man har en bra magkansla varfor da inte lyssna pa den, Sofie??

Har aven funderat pa en annan grej.
Vi manniskor pratar ju valdigt mycket med varandra, men sallan om saker som vi varkligen funderar pa. Sa jag kom pa att vi borde alla borja dela med oss mer av vara inre tankar det skulle gora vardagen sa himla mycket roligare. Jag har borjat med detta och jag lovar er, jag har iaf roligare. Folk omkring mig kan skaratta at mitt speciella tankesatt medan jag far ur mig vad jag faktiskt funderar pa, bra va!

Lardom av gardagen, direkt kommunikation ar den basta. Att ga runt och tanka pa nagot for att sedan saga det till personen i fraga nagon dag senare..det ar inget vidare. For nar folk gor sa at mig sa blir jag bara orolig. Man kanner att nagot bekymrar personen i fraga men vet inte vad det ar. Sa nu ska jag sjalv iaf vara mer rakt pa sak, finns inget att klura pa!

 

Is this a dream??

Varje kvall innan jag somnar tackar jag Gud och mig sjalv att jag ar har. Det ar helt obegripligt hur bra man kan ha det, och jag har borjat inse det nu. Givetvis ar det tack vare mig sjalv som jag ar har, men vissa ganger kanner jag adrenalinet floda ut i mina adror och jag vill bara hoppa och skrika av gladje. Att uppfylla sina drommar ar vad livet gar ut pa for mig, for det ar den dar kanslan av att vara i ett paradis som jag tror vi alla manniskor stravar efter pa nagotvis. Darfor ar det viktitg att inte glomma av vad vi drommer om och langtar efter da en gra dag kommer.. Innan jag akte sa hade jag pa nagotvis en annan bild av vad livet kunde vara, det finns sa mycket mer an vad jag sag i Europa. Visst manniskorna ser nastan de samma ut vart man an kommer men det ar vad som finns inom dig som andras beroende pa vart man befinner sig i varlden(vilket ar kultur skillnader och skillnad pa uppfostringsmetoder m.m). Vad jag ocksa insett ar att jag aldrig mer ska noja mig utan att verkligen forsokt na en drom jag har. aldrig mer ska jag forsoka hitta ursakter till varfor jag inte skulle uppna min drom. Ursakter ar till for de som vill fortsatta dromma och aldrig riktigt na den dar kanslan.

Sakerligen finns det aven ett paradis efter doden, men innan jag kommit dit sa tanker jag njuta av de paradis som finns har pa jorden. Nu menar jag inte att Melbourne ar paradiset pa jorden for all varldens befolkning, men nar manniskors drommar fa komma i kontakt med verkligheten och andras manniskors drommar och tankar..det ar da varlden vaxer och blir till nagot som jag kallar paradis. Kanske ar din drom att lara dig japanska, ja da kan jag lova dig att det ar vad som komma fa dig att kanna tacksamhet och gladje.

Nagot annat som ocksa slog mig nu nar jag sitter har och filosoferar, det ar att vi ofta lyssnar for mycket pa andra manniskor. Om vi har en drom och ska forsoka ta oss dit fragar vi oss oftast fram pa vagen, vilket vi maste gora for att komma framat. Men ibland pa vagen stoter vi pa manniskor som influerar oss en aning for mycket, bade positivt och negativt, vilket kan innebara att deras erfarenheter blir vara for mycket och kan hindra oss. Sa just darfor sager jag det annu en gang, Allt bli vad man gor det till, vill du inte ha kul eller inte sjalva ar roliga. Ja, da blir inte omgivningen heller sa intressant, varlden ar liksom inom oss, det ar viktigt att komma ihag. Sa skyll aldrig pa nagon annan an dig sjalv innan du vet var du sjalv gjort och tankt.


Antligen har jag forstatt..Jag bor i Melbourne..

Klockan ar nu 02.06 PM och jag sitter nu har utsliten som aldrig forr, men det har sina orsaker. Spelade beachvolley hela morgonen i tre timmar fran klockan 08.30, och med tanke pa att min kondition inte ar vad den brukade vara sa blir man trott ganska snart. Vi ar ett harligt gang i blandade aldrar och kon som sprnger runt i sanden  och forsoker se proffsiga ut, ja och ibland lyckas vi! Langtar tills sommarn kommer har sa jag kan ut och spela pa bechen istallet.. Bara ca 2 manader kvar sager de som vet =)

Vet att jga varit dalig pa uppdateringen senaste veckan och arligt talat vet jag inte riktigt vad som hant den senaste veckan.. forlorade minnet nagonstans pa vagen, men jag ska forsoka komma ihag, lat mig se...

Forra helgen var det utgang med ett gang svenskatjejer och en tysk, vi forsokte ta oss runt i stan och undersoka stans utbud av pubar och utestalen.. Men vad jag insag var att man hinner inte med sa mange stallen pa en natt, sa vilken tur att jag ska tillbringa ca 9 manader till i den har stan.Ja, ni laste ratt det har redan gatt lite mer an 3 veckor. Herreguud, borjade nastan fa panik nar jag insag..det ar ju anda inte sa lang tid.

Sondagen spenderade jag med Anna, vi firade hennes fodelsedag sa goot vi kunde.  Besokte ett underabrt fik i hampton med uteservering som paminde lite o svenska afterbechen, inte fel inte! Kvallen blev lite lugnare an lordagens, vi gick aktiskt pa bio. Filmen vi sag var "No eservation" en riktig Chickflick som de sager har. Ni vet en san film som ar suveran att se en sondagkvall, da man ar lite deppad over att man nte fick nagot ragg kvallen innan och egentligen bara vill ha nagon att halla i handen. En riktig tjejfilm alltsa, men verkligen vart ett besok i biosalongen! Den har kvallen var aven lite speciell, inte bara for att det var Annas fodelsedag utan for att vi var pa sant dar bra trotthumor da man skrattar at det mesta och bara flummar. Innan vi val kom in i salongen hade vi hunnit med bade en och tva skrattattacker(at vad ska jag inte ga in pa, eftersom sadant aldrig ar kul i efterhand) och val inne inser vi vilken lyxsalong vi kommit till och STOR dessutom. Faktum var bara det att vi var ensamma i salongen, bara det utloste annu en skrattattack men slutligen borjade filmen och vi lugnade ner oss..men en bra sondag iaf!

I mandags hade jga hemlangtan som bara den, vilket mamma fick erfara. Pratade med Anne om mammas och pappas mojliga ankomst till jul. Men hon tyckte inte det var nagn bra ide just da eftersom jag skulle jobba de flesta dagar kring jul utom 24,25,26 da, men detta gav mig sjalvklart hemlangtan..Men oron holl inte i sig sa lange, da hon pa tisdagen forklarade att jag maste ge henne lite tid att tanka da det galler sadana lite storre fragor.. Sa nu far vi se, kanske att familjen far se en del av mitt liv till jul...

Eftersom Sacha ar i Kina nu sa har jag ingen att kora runt pa, sa installet  fick jag lite staduppgifter, vilket ar ganska kul! Det innebar ocksa att jag kunde planera min jobbtid och fick en helt fri dag i torsdags da jag akte in till stan. Gick till skolan dar jag hittat en kurs som jag vill g, snackade med dem och det kandes valdigt bra. Kursen heter Fashion llustration vilket innebar att jga kommer lara mig grunderna i hur man gor en snabb sketch av klader. Vilket jag alltid drom om att kunna, sa det kanns som att den drom gar  uppfyllelse!

Gardagen inneholl min livs forsta tennislektion och dar har jag annu en sport jag fastat for. Nar man val lar sig tekniken och tanket sa blir spelet saaa mycket roligare. Det negativa ar att det kostar en hel del, men han sa att jga var en naturbegavning (vad annars??=)) och behover bara 2 lektioner mer sen kan jag borja spela i rupp vilket ar saaa mycket billigare.

Igar kvall var jag med Okar pa sin tennistraning, snackade med en annan foralder medans han spelade..sedan bar det av till bowling hallen. Dar jag vann och forlorde en match vardera, riktigt kul med bowling ocksa..bara det att en match gar sa fort nar man ar tva.

Min relation med famljen fungerar bara battre och battre och jag ar verkligen glad ovr att jag hade san tur och kom till just de har manniskorna. De ar precis lika galna som jag! Och hemlangtan har jag inte haft sedan i mandags, sjalvklart tanker jag pa er dar hemma, men jag skulle aldrig byta ut det har livet mot ngot annat just nu!!

Nu far jag nog ta mig en tupplur innan det bar ut igen...uppdatering om vad som hander i helgen kommer senare for snart har jag kramp i fingrarna..