Framtid?

Just nu lever jag verkligen livet jag lange har dromt om och som jag alskar att leva. Var dag har nagot nytt att ge mig och aldrig att jag kommer hem efter en dag pa jobbet och kanner mig uttrakad eller slo. Allt bara flyter pa!
Nagot som jag ocksa kommit underfund med ar hur otroligt harligt det kan vara att hoppa pa ett tag klockan 5.00AM for att ta sig till jobbet. Se solen ga upp pa cykelfarden fran tagstationen till jobbet och bara kanna sig sadar nojd och glad over sin tillvaro och omgivning. Manga ganger tidigare i mitt liv har jag funderat pa hur manniskor kan tycka om att ga upp tidigt, men NU vet jag varfor. Det ar en kansla som ger mig ro. Kanske kallas det vuxen.

Dagarna har rullar pa i en valdig fart,nu fortare an forut nar jag kanner mig fri och kan planera over mitt eget liv. Har om dagen da jag skulle sova, reflekterade jag over mitt liv och hade ett sant dar "happy moment" da jag bara ligger och ler for mig sjalv, kanner hur stoltheten rusar runt inom mig. Da kom jag pa att jag redan varit har i 3,5 manad, vilket i sin tur fick mig att inse att jag maste ta itu med min framtid snart. Alltsa vad jag ska plugga. Och det ar inte den lattaste fragan da man heter Sofie Goransson och fortfarande inte har en hum om i vilken riktning man vill ga.

Jag har dock insett att det inte finns nagot program som passar mig, eller som jag kanner att jag verkligen vill lasa. Sa darfor ska jag soka olika kurser i Sverige till hosten, kurser som jag tycker ar intressanta och helt enkelt bara ar nyfiken pa. Detta kommer sedan leda till att jag far ytterligare hum om at vilket hall jag vill ga har i livet(eller bara gora mig annu mer forvirrad..:0) och sa smaningom kanske jag star dar med en examen som jag forhoppningsvis ar nojd over och stolt kan saga att jag alskade att gora.

Men som sagt framtiden kanns langt bort och jag ska fortsatta ta dagen som den kommer. Det ar sa vi alla lever bast, tror jag! Det finns tider i ditt liv, som nu, da man bara ska njuta av att vara och inte tanka allt for mycket. Vilket passar mig utmarkt.

Traffade mitt livs rynkigaste tant igar, hon sag ut som en seriefigur jag sett pa tv nar jag var liten..kommer dock inte ihag vad de kallades. Men det var komiskt att se henne prata, hela ansiktet sag lustigt ut da hon inte hade nagra propertionell form pa ansiktet.
Dessutom fick jag hora av en kille pa stranden att jag ser ut att vara 24 till skillnad fran Dani som ar 25 och fick hora att hon sag ut att vara 20,.Och da jag fragade varfor fick jag svaret, ja men du har ju mer rynkor an henne. Vada rynkor????Komiskt som bara den..men rynkor redan, tanken far mig att faktiskt kanna mig som 24. 

Den har veckan har varit harlig, grillparty hos en kollega igar kvall, stranden i forgarkvall med ett avslut pa the Vinyard tillsammans med Dani, nya moten och mestadels 30 gradig sol. Men nar jag ser bilder hemifran langtar jag efter lussekatter och lukten av jul. Har har jag ingen julkansla alls. Vada jul?Nu?

Mamma och pappa ta med er flugmedel om det finns i Sverige, for har har vi flugor overallt. Bade de som bits och de som bara ar i vagen.

Foressten Annie, min adress till bilderna ar
www.sogo.pixbox.se

Tack for nu.


Ny dag, nya mojligheter.

Ja ni livet rullar pa i en valdig fart har borta, har nu aven fnnit min plats har i melbourne. Det ar ganska intressant det dar med att man aldrig vet vad livet har att erbjuda. Far iaf mig att bara vilja leva annu mer och annu intensivare.
Bor alltsa nu med tre asieater, en kille fran dubai, en tjej fran malaysia och en japansk tjej och de ar alla underbara. Valdigt larorikt att bo tillsammans med manniskor fran helt skillda delar av varlden, och inspirerande framforallt.

Igar var jag pa Ikea med Dani och en jobbarkompis till mig vid namn Tom, vi hade sjukt kul och annu en gang kandes det som att komma hem for en stund nar vi satt i restaurangen och at vara fantastiska kotbullar med kokt potatis, brunsas och lingon, muuuums! Jag ar stolt svensk nar jag gar runt dar och laser alla namnen pa varorna..forsokte forlkara for Tom vad "Branas", "Smaland", och "Sova sott" betydde..

Har tagit nagra bilder de senaste dagarna, sarskillt i tisdags da jag och Dani lag pa stranden hela dagen. En helt fantastisk dag med solsken och 38 grader. Kvallen spenderade jag pa min favorit gata, jag och Jerrod kakade italienskt pa en mysig restaurang..och sedan aven glass i det varma regnet..

Forstar fortfarande inte vilket underbart liv jag har, jag har verkligen uppfyllt en av mina stora drommar, helt sjukt. Ibland inser jag det och da kan jag inte sluta le pa valdigt lange..

Idag blev jag ledig fran jobbet, tydligen inte sa mycket att gora dar idag..sa nu vantar jag bara pa att en tjej ska ringa angende en cykel som jag vill ha. Hoppas jag har battre tur denna gangen an forra.

Jobbar hela helgen igen, inte alltfor skoj, men jag har ju haft ledigt halva veckan..inte helt dumt det heller.

Roligaste citatet hittills den har veckan,
Dani soker olika jobb runt om i stan nu, som nanny deltid. Sa forra veckan var hon pa intervju hos en familj som sedan skickade ett mejl och svarade att hon inte fick jobbet.Eftersomn hon numera bor i svenska kyrkan innnan hon far sin lagenhet traffar hon da och da pa lite svenskar som ar dar for att hjalpa till med diverse saker. Bland annat en kvinna som kommer fran mariestad eller nagot liknanade, vilket innebar att hon har en speciell dialekt. Sa nar Dani traffade henne har om dagen fragade kvinnan hur det hade gatt for henne md jobbet. Dani berattade att hon inte fatt det, men att det var skont eftersom hon anda inte kande att hon gillade dem.
Da fick hon som svar, rakt pa sak. "Jamen du, da gillade sakert inte dem dej heller du!"
Detta svar ar inte direkt nagot man vantar sig fran nagon som man inte kanner, och nar det sedan sags med den dar extrema dialekten fick det mig att vika mig av skratt.

Kanner ingen lust till att skriva blogg nu langre..finns liksom ingen inspiration just nu..men jag ska forsoka titta in lite da och da for att halla er uppdaterade:)

Dags for en dusch!

Bye Bye Christchurch..

Idag har jag varit i Hammer Springs vilket ar en by med 406 invanare, dar alla jobbar med turism. Vi besokte ett spa med varma kallor och pooler dar vi lag och badade avslappnat hela dagen. Det var en alldeles perfekt dag for detta, da det regnade och var kyligt pa formiddagen nar vi kom. Tank er sjalva, 40 gradigt vatten och kall luft, vilket innebar att man tydligt kan se angan stiga upp fran vattenytan och i bakgrunden kan man se hoga vita fjall. Landskapet liknar Sverige en aning, men nastan mer Sweiz, det ar hur som helst enormt vackert.

Planen var att jag aven skulle hinna med en tur i naturen, men pa grund av regnet skippade jag detta. Traffade namligen en tjej fran Holland i bussen pa vag till Hammers Springs, vi kom bra overens och umgicks hela dagen, alltid roligare och gora saker och ting da man ha nagon att prata med.

Nar jag om tillbaks till hostellet for att hamta mina saker var jag sa hungrig att jag var tvungen att bestalla en pizza pa stort. Har dock blivit alldeles for mycket "dalig" mat pa senaste tiden da det varit tumult i mitt liv och jag rest en del..ska bli andring pa det nar jag fatt mer stabilitet i livet. Mina grejer pa sin ratta plats, en cykel att ta mig till jobbet med och mat till min nya lya. Da jag antligen kan laga vad mat jag vill nar jag vill. Yeeea!Frihet!

Snart drar jag val mig bortat flygplatsen eftersom detta ar platsen jag ska tillbringa natten pa. Blir lite udda maste jag medge, men alla upplevelser ar ju en erfarenhet som jag sjalv brukar saga. Ska forsoka fa till ett hejda brev till familjen innan jag somnar igen, lite klurigt dock eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska skriva och vad jag vill saga dem. Blir val nagot i stil med, lycka till med allt och njut av livet...hm

Imorgon ska Johanna Rothen hjalpa mig att flytta mina grejer fran huset till lagenheten, jag langtar! Pa fredag har jag lyckligtvis en ledigdag extra, sa da blir det att sova ut, vilket jag inte gjort pa en vecka eller tva nu. Galler att vara laddad innan jobbet borjar pa lordag igen.

Byebye  

Visst ar jag en stjarna;)

Jag fick det, jag fick mitt work and holiday visum!!!!!!!!!
Blev verkligen saaaa glad, var sa nervos och radd igar nar jag gick till sangs. Kande mig ensam och ville bara tillbaks till Melbourne dar jag har alla min saker, mina vanner, jobb..ja mitt liv! Men nu kan jag andas ut.
Det var lite skumt igar, nar jag kom till hostellet var den forsta manniskan jag traffade en tjej fran US, som ocksa var har for att soka om nytt visum. Men hon hade blivit nekad forsta gangen eftersom hon beovde en medicinsk undersokning forst innan hon kunde fa det beviljigat. Sa hon har varit har i sex dagar nu, da hon egentligen skulle akt hem efter tredje dagen, hon har fortfarande inte fatt visumet..hon bara gar runt och vantar, vilket maste vara hemskt. Nar hon berattade detta for mig blev jag grymt nervos, for jag ville verkligen inte bli tvungen att stanna har, trots att det ar hapnansvart vackert.

Nar jag kom fran flygplatsen igar satt jag helt stum och bara tittade, for det har landet paminner mig verkligen om Sagan om Ringen. Traden och naturen har ar nagot jag aldrig sett forut. Efetrsom jag fick mitt visum idag sa tankte jag aka in i landet imorgon for en dagstur, dar man kan bada i varma naturkallor, hoppa bungyjump, aka bat i fors, hyra cykel, rida eller bara njuta av naturen. Kanns som en bra grej ett gora da jag bara har en dag. Kvallen ska jag tillbringa pa flygplatsen eftersom jag inte har nagot boeende den natten. Bokade aldrig nagot eftersom mitt flyg gar sex pa morgonen och jag anda maste vara dar vid typ 05.30. Ren snalhet kanske..eller bara smidighet, jag vet inte?

Dock kranglade mitt kort nu idag nar jag skulle ta ut pengar, men ajg fixade sa att jag kunde ta ut pengar inifran banken. Vet inte om det kunde vara for att jag slog fel kod tre ganger..hm, far se imorgon, ska testa och se om det fungerar da:)

Christchurch ar en mysig lite stad, trodde dock att det skulle vara storre, sa jag blev lite chockade nar bussen stannande och det inte var storre an torget i Gislaved. Men det gor inget, skont ibland att komma bort fran storstads pulsen da man lever i den varje dag.

Sa varken ni eller jag behover oroa er langre, jag mar fint! Hur mar ni?

Nya Zealand nasta!

Helgen har varit oforskamt bra, spenderade fredagen i stan da jag traffade mina nya roomies
Hel skona typer, bilder och mer info kommer senare da jag flyttat in. Killen ar  22 ar, kommer fran Dubai och laser agot med ekenomi bla bla, och tjejen ar 23 ar, fran malaysia och laser samma sak typ. HAr inte riktigt koll pa vad de pluggar. Ska bli sa spannande och skoj att flytta in med dem!
Fredag kvallen at jag middag med mina jobbarkompsar, mexikanskt, de ar helt fantastiska manniskor allihopa. Bara det att de har som grundregel  nar vi jobbar, att ingen far snacka skit om nagon, vill man nagot sa sager man det. Bara det gor stamningen bland oss till en enda stor familj och det ar inte bara jag som tycker, alla dar kanner sig verkligen valkmomnade och alla ar vanner med alla. Precis vad jag behover. Tog massvis med galna festbilder som snart kommer upp.

Lordagen inneholl 30 grader och sol. Sa jag kopta frukost i St kilda, gick ner pa stranden helt sjalv klockan nio pa morgonen. Bara ett fatal var dar forutom jag, var sa skont. Njot av min frukost och sen lag jag dar och solade heeela dagen, lite egen tid var nog vad jga behvde.
Hade n lugn kvall med vennerna, at italienskt och slappade.
Idag har jag jobbat hela dagen, vilket var kul..blir ganska komiskt nar alla pa jobbet ar helt slut och det ar det mest stressiga dagen pa veckan..jag hade kul iaf!


Imorgon aker jag alltsa till Nya Zealand, och vad som hander dar har jag inte en aning om, forutom att jag ska fixa mitt visum imorgon och forhoppningsvis far det sa snart som mojligt. Sen harjag tisdag och onsdag som jag inte har nagra planer for, har inte haft tid eller energi att kolla upp vad man kangor i Christchurch och runt om, sa tips nagon?????

Nar jag kommer hem pa torsdag flyttar jag alla mina grejer direkt, sa i natt ar allts minsista natt har i huset.
Nar ja flyttat innebar det ocksa att jag inte har nagon dator tillganglig dagligen, forens familjen kommer ner den 17 deember (ska bli sa kul att de kommer hit, langtaaaar) Sa om ni vill mig nagot livsviktigt ber jag er ringa pa mobilen, +61405540543. Eller sakan ni skicka brev till mn nya adress(sa glom alltsa den gamla om ni har den inskriven nagonstans), min nya adress ar,
Apartment 818(8th floor)
60 Siddeley Street
Docklands
post code: 3008
Melbourne,Australia

Ja det var val allt jag hade for tillfallet, ar nog dags att borja packa vaska for imorgon. Klockan ar 10.41 PM och jag drar imorgon vid 05.00 pa morgonen..hehe. Men allt ar ju somdet ska, for sahar ar det som oftast nar jag gor nagot:)

Tack for alla fina kommentarer, ni ar bast..For vad vore jag utan er.

Im having the time of my life, just so you know!!

Byebye


Annu ett steg mot framtiden

For er som inte hangt med senaste tiden(vilket inte ar sa latt nar det galler Sofies liv, tror bara det ar Dani som hanger med pa vad som hander..inte sa konstigt nar vi pratar varje dag) sa ska jag nu beratta vad som hant sedan i fredags typ. Vet att det kanske inte ar det roligaste blogg materialet att lasa, men for mig ar det viktigt att aven ni dar hemma kan forsta vad som hander i mitt liv.

Jag har nu jobbat pa caffeet sedan i torsdags, med en dag fri i fredags.. det ar langa dagar men kanner verkligen att detta typ av jobb passar mig battre an nanny jobbet, MYCKET battre! Var och kollade pa ett rum inne i stan i sondags kvall, det var bsolut perfekt. Ett litet rum men det finns redan en del mobler och de jag ska bo med verkar vara riktigt goa manniskor.

Tidigare pa dagen hade mamman i familjen talat in ett meddelande dar hon fragade om jag kunde vara barnvakt pa onsdag och torsdag eftermiddag, vilket jag inte kunde eftersom jag skulle jobba pa cafeet. Nar jag berattade detta for henne blev hon riktigt besviken och det hela slutade med att jag grat i telefonen och vi sa hejda utan att kommit nagonstans i var konversation..
Mandagen och tisdagen gick, och jag var pa Justin konserten igar kvall, hel grymt! Battre an i Sverige, mestadels berodde det pa publiken..svenskar ar jakligt torra i jamforelser med aussies, och da raknar jag givetvis mig sjalv till australienarna..hehe!! Hur som, jag hade mote med mamman nu pa tisdags morgonen, da jag berattade att jag inte klarar av att gora tva jobb samtidigt, att hjalpa dem for 100 dollar i veckan plus att jobba pa cafeet. Sa jag har bestamt mig for att flytta in till stan till ett eget rum, och endast jobba kvar pa cafeet. Detta resulterade i att vi satt dar och tittade surt pa varandra och jag grat naturligtvis lite till, kande bara att jag ville forsvinna har ifran sa fort som mojligt..vilket jag ocksa berattade for henne. Hon sa att de aldrig riktigt har kannt att jag ar en del av familjen, att jag satter mina vanner fore familjen(vilket jag gor) och att jag inte gjort nagot bra jobb har den senaste tiden osv..Jag tanker inte ga in pa llt hon sa, har pa bloggen. Men det var hemskt att sitta och hora eftersom jag kannt att jag varit flexibel och gjort allt jag ska. Men nar jag satt dar och var som mest chockad fick jag bara fram en sak, att uppenbarligen ar inte det har nanny jobbet nagot for mig.

Gick till jobbet med graten i halsen, sa nar min chef fragade hur jag madde brast allt och vi pratade en stund. Han sa att vi har pa cafeet ar ju din familj nu, sa gulligt sagt. Han forstod mig och fragade om jag verkligen ville jobba idag.. Men jag kande att det var det anda som kunde fa mig att tanka pa nagot annat for ett tag..vilket var ett bra val. Efter jobbet akte jag och hamtade Oskar pa skolan, berattade for honom vad som hant och korde han till traningen. Han borjade ocksa lipa och fattade inte vad som haller pa att handa, han ar ju anda bara elva ar..det var hemskt att beratta for honom pa nagot vis, for vi ar de tva som star varann narmast. Nar vi kom hem igen berattade jag for flickan men hon tog det valdigt lugnt, vilket var skont. Sa nu ar det bara for mig att vanta pa Nya Zealand och mitt nya visum, ni far halla tummarna med mig! Sen nar jag ar hemma igen sa FLYTTAR JAG!!! Antligen far jag leva mitt egna sjalvstandiga liv:)

Nu mar jag alltsa bra igen!!!

Allt tills vidare.

Bloody good night!

Nar jag vaknade upp denna morgon kandes varlden som en stor gra tung massa som traffade mina ogon. Steg till slut upp eftersom arbete vantade pa cafeet, ringde australienska regeringen for visum. Fick svaret pa min fraga angaende, om man kan ha turistvisum samtidigt som man soker work and holiday visum, och det skulle inte vara nagra problem. Gick till jobbet med bestamde steg och en anng huvudvark, men sa snart jag var pa plats forandrades hela min tunga varld till nagot ljust och charmigt. Allt hade analigen med mig sjalv att gora, jag bestamde mig for inte lata mitt daliga humor forstora min dag..sa da gjorde det heller inte det. Hade en stralande dag med mina nya kollegor. Vilka manniskor alltsa, sa latta att ha a gora med. Nu vet jag aven att en kareoke tavling vantar till jul, later inte fel tycker jag!

Val hemma igen bokade jag mitt flyg till Nya Zealand, sa nu ar alt klart, aker den tolfte och kommer hem den fmtonde..dar emellan ar det bara att hoppas att mitt visum blir klart..annars star jag dar med en returbiljett som inte gar att avboka och jobb som vantari melbourne.. har dock inte bokat boende annu...men det varsta som kan handa ar ju att jag far festa hela natterna langa istallet for att sova..ska anda inte ha med mig sa mycket packning. Hehe!

Den har kvallen var jag ute med Sam pa Fitzroy street (en gata dar man hittar massvis med mysiga cafeer och barer), vi bestallde varsin kaffe(sofie=ice chocolate) och satt och tjotade i tva timmar om allt och ingenting. Helt fantastiskt harligt och nar jag akte hem igen kande jag hur otrligt glad jag var och vilken harlig kvall och dag det hade varit!

Sa annu en gang, ni kan ju paminna mig da det ar jobbigt.
Att alt blir vad man gor det till, sa darfor far man inte roligare an man gor sig!!

Har foressten aven fatt tag pa ett rum i stan som jag ska aka och titta pa i helgen eller imorgon..kanske blir jag annu lyckligare efter det..